Rețeta Fish&Chips

Rețeta Fish&Chips

Rețeta Fish&Chips este un preparat foarte popular în Marea Britanie. Mai interesant este că se prepară în câteva minute.

Această rețetă ce conține pește cu cartofi prăjiți, este una foarte ușor de făcut și populară mai ales în Marea Britanie. Nu e nevoie de foarte multe ingrediente iar gustul este delicios.
Cu această rețetă îi veți surprinde cu siguranță pe apropiații tăi. Rețeta de fish&chips este foarte populară în Marea Britanie, unde există sute de restaurante care servesc acest preparat. Este și foarte simplu de făcut și nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie.
În plus, este un fel de mâncare pe care îl poți servi oricând și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Acestea se găsesc pe toate rafturile magazinelor. Produsele necesare pentru această rețetă sunt:
  • doi litri de ulei vegetal pentru prăjit
  • sare
  • patru fileuri de egrefin sau cod, cu piele şi fără oase de 200 de grame
  • o cană de făină simplă
  • o cană de bere
  • două ouă separate, albușurile bătute, iar gălbenușurile în compoziția tip aluat
  • un kilogram de cartofi albi, curățați şi tăiați sub formă de chipsuri mari
Mod de preparare:
Pentru început trebuie să torni uleiul vegetal într-o tigaie adâncă. În cazul în care ai o friteuză cu baie de ulei, o poți folosi pe aceasta. Încălzește uleiul până ajunge la temperatura de 150 grade Celsius. Cartofii trebuie să fie tăiați sub forma unui chipsuri mari. Îi vei găti în baia de ulei timp de aproape patru minute sau până când observi că se înmoaie. Cartofii prăjiți nu trebuie să prindă culoare. Ulterior, lasă-i să se scurgă de ulei pe un prosop de bucătărie.
Mărește temperatura la 170 de grade Celsius și pune cartofii înapoi în tigaie sau friteuză până prind o culoare maronie. Ulterior, amestecă făina cu berea și apoi gălbenușurile cu albușurile.
Citește și: În pofida sărăciei generale, la Reșița se mănâncă bine și ieftin!
Spală fileurile de pește în apă rece și usucă-le prin tamponare. Taie fâșii de aproximativ 10 centimetri și dă-le prin compoziția de tip aluat. Fileurile de pește pot fi prăjite alături de cartofi în uleiul încins. Lasă peștele câte două minute pe fiecare parte sau până când se rumenește. Ulterior, lasă fileurile să se scurgă pe un hârtie alimentară. Preparatul poate fi servit alături de pâine cu unt, castraveți murați sau ouă murate. Simplu, dar cartoful nu ține de foame iar peștele este cam scump pentru buzunarul românului.

Lasă un răspuns