Săracă Târnova bogată!

Săracă Târnova bogată!

Comuna Târnova a fost un brand al Banatului de Munte, fiind localitatea cărășeană renumită pentru tradiția oieritului și a faptului inedit că are cei mai mulți cetățeni cu numele de „Ion” din România. Un lucru interesant este că în ciuda renumelui, această comună este condusă de un … Petrică.   

foto: tarnova.ro

Un eveniment deosebit de grav ne-a fost semnalat de către localnicii comunei Târnova și anume că tavanul Căminului  Cultural din localitate s-a prăbușit pur și simplu, așa cum se vede din materialul video.

Ne gândim cu consternare și ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă prăbușirea tavanului ar fi avut loc în timpul unei manifestări culturale sau eveniment public, nunți, botezuri, zile onomastice, etc. Inconștiența unor edili ca girează pentru firme de casă este de neînțeles, cum a fost și situația de anul trecut din aceeași comună cărășeană, când clădirea școlii generale a rămas fără acoperiș luni bune din toamnă până în iarnă, în condiții atmosferice foarte vitrege, practic a plouat și a nins în sălile de clasă.

rigips căzut din tavanul prăbușit

Inedit este faptul că activitatea Căminului Cultural a fost întreruptă acum patru ani, iar pentru reparațiile clădirii a fost necesar un an de zile să se întocmească documentele birocratice. Apoi au urmat alți trei ani de ”muncă asiduă” în care s-au schimbat și firmele care au lucrat efectiv și bineînțeles, cu viteza … melcului. Asta când s-a lucrat, pentru că a fost și mai rău, o bună perioadă de timp lucrările au fost chiar sistate din varii motive. Iar cum nici după patru ani de zile nu s-a semnat procesul verbal de recepție al lucrării, este evident că nici Căminul Cultural nu a fost redeschis publicului. Pentru că s-a muncit și lent și s-au realizat lucrări de proastă calitate.

Tavanul a picat pur și simplu pentru că nu a fost consolidat, UD-urile de pe margine nu au fost montate, ci lăsate pur și simplu  liber în aer. Oamenii nu mai pot fi păcăliți la infinit și spunem asta pentru că s-a lansat public ideea de către administrația locală că tavanul a fost demontat de către dirigintele de șantier pentru a corecta o soluție tehnică. Problema este că oricine se pricepe la construcții poate constata cu ușurință că avem de a face cu o „cădere necontrolată, total dezorganizată”, plus că picior de meseriaș nu a văzut prin Târnova cel puțin de la începutul pandemiei și asta ca să fim indulgenți în termeni!

Despre isprăvile administrației din probabil cea mai slab dezvoltată comună a județului Caraș-Severin, vom reveni cu alte materiale interesante.

FLORIN ȘTIUBE

4 thoughts on “Săracă Târnova bogată!

Lasă un răspuns