Ultimul spectacol din acest sezon în fața suporterilor. Pasul de la agonie la extaz!

Ultimul spectacol din acest sezon în fața suporterilor. Pasul de la agonie la extaz!

Ultimul spectacol din acest sezon în fața suporterilor. Pasul de la agonie la extaz!

CSM Reșița a avut ultimul spectacol din acest sezon în fața propriilor suporteri. Rossoneri din Banat s-au impus în fața moldovenilor de la Piatra Neamț cu scorul de 3-2. O victorie frumoasă care-i menține pe bănățeni pe prima poziție a play-outului ligii a 2-a, grupa A. Și îi plasează la 3 puncte distanță de băieții lui Cristi Pustai.

CSM Reșița – Ceahlăul Piatra Neamț 3-2 (1-2)
27 aprilie 2024, ora 11:00, stadionul Mircea Chivu Reșița.
Au marcat: Marian Drăghiceanu min. 32 (penalty), min 82, Andrei Burlacu min 51 – Moraru Matei min. 14, Buziuc Alexandru min. 45+2.
CSM Reșița (antrenor Flavius Stoican): Căpățână – Bărboianu (79, Chera), Elton da Silva, Rimovecz, Fota – Dudea (cpt.), Isac (46 Mensah – 85 Erico da Silva) – Drăghiceanu, Doană, Burlacu (68, Negru) – Lascu (68, Rus C.).
Pe bancă: Mereu – Mensah, Erico da Silva, Dolghi, Negru, Cega, Napoleone, Chera, Rus.

Cheahlăul P. Neamț (antrenor Cristian Pustai): Krell- Petkov, Jalbă (63 Onisa), Taraduda, Oltean (83 Benga), Jao Jaquite, Akwasi (26 Forizs), Llullaku (cpt.), Neicuțescu, Moraru și Buziuc (63 P.Petre).
Pe bancă: Barna – Benga, Forizs, Core, Onișa, Anton, Savu, Petre și Cortelezzi.
Oaspeții au început în forță meciul, încă din minutul 2 au început să atace la poarta lui Căpățână. Iar în minutul 14 au fructificat ocaziile și au înscris primul gol al partidei. Faza golului a plecat de la o minge recuperată din jumătatea de teren a Reșiței. Fundașii reșițeni nu au putut interveni, iar balonul a fost așezat perfect în care pentru șutul lui Moraru.
Până la golul egalizator, bănățenii au pus presiune pe adversari, irosind mai multe ocazii de a marca. Presiunea a dat roade, iar în minutul 32 Marian Drăghiceanu stabilește egalitatea meciului printr-un penalty acordat în urma unui henț în careu.
Părea că acesta va fi scorul primei reprize, însă în ultimele momente, în urma mai multor ocazii irosite, nemțenii trec în avantaj. Buziuc Alexandru, reușește să-l învingă pe Căpățână în urma respingerii stângace prin care i-a pus mingea la picioare adversarului, iar acesta a profitat. 1-2 a fost scorul primei reprize.

În partea secundă, cei care au ieșit mai motivați pe teren au și câștigat. Ocaziile au fost și de o parte și de alta, dar reșițenii au fost mai motivați. Au încercat și și-au dorit victoria mai mult. Iar acest lucru s-a văzut încă din minutul 49, când Drăghiceanu trimite mingea în spațiul porții în urma unei lovituri libere din afara careului, însă Krell reușește să boxeze mingea.
Rossoneri rămân în jumătatea adversă. Andrei Burlacu reușește să stabilească egalitatea în Valea Domanului. Acțiunea golului a plecat de pe partea stângă, unde Mensah îi dă o pasă perfectă lui Andrei, care intră în careul mic și trimite mingea perfect în poarta lui Krell.
Golul victoriei a venit în minutul 82, când același Drăghiceanu execută o lovitură liberă, tot pe partea dreaptă, tot din afara careului, dar de data aceasta lovește perfect mingea și-l învinge pe portarul advers, din nou. Cu 4 minute a fost prelungită repriza secundă, însă nimeni și nimic nu le-a putut strica sărbătoarea reșițenilor.
</p>
La finalul meciului, antrenorul reșițenilor, Flavius Stoican, a declarat următoarele:
„Sunt fericit pentru această victorie, pentru că știu cât înseamnă pentru oamenii care vin la stadion. Însă îmi doresc să jucăm mai bine, îmi doresc mult mai mult. Chiar dacă astăzi nu am făcut o partidă deosebită în prima repriză, a doua repriză a fost așa cum ne-am dorit.
Am întâlnit o echipă cu un antrenor pe care eu îl respect foarte mult, o echipă bună, care încearcă să joace fotbal, să paseze între linii, să ia acțiuni individuale, își creează ocazii și joacă deschis cu jucători buni, puternici.
A doua parte, am văzut că am câștigat dueluri, am văzut dorința de a întoarce rezultatul. Ceea ce m-a bucurat foarte tare pentru că oamenii au venit la stadion să vadă goluri, să vadă o victorie a echipei noastre, pe care am și obținut-o.
Este important scorul final, însă trebuie să fim atenți pentru că este greu când suntem conduși să întoarcem rezultatul. Însă ceea ce mă bucură este că nu am cedat și nu am dezamăgit, pentru că într-un ultim meci în fața suporterilor sunt importante cele 3 puncte.
Chiar dacă poate nu contează foarte mult în economia clasamentului, pentru mine contează, deoarece vreau să fim mai buni pe zi ce trece și să fim pe primul loc în această serie din play-out. Mai avem un singur meci de jucat și vreau să-l tratăm foarte serios, chiar dacă întâlnim o echipă care este deja retrogradată. Pentru mine este important să jucăm bine, indiferent de adversarul pe care îl întâlnim.
Vreau ca toată lumea să fie focusată pentru acest ultim meci, pentru că vreau să acumulăm puncte. Vreau să fim o echipă de temut în campionatul viitor.
Felicitări publicului, pentru că deși au fost momente când jocul nostru nu a fost cel mai bun, ei au venit și ne-au încurajat și mi-au dat încredere și mie și jucătorilor. Vreau să-i felicit pe toți cei care iubesc această echipă.”
Ultimul meci din acest sezon pentru CSM Reșița va fi în deplasare împotriva Alexandriei, săptămâna viitoare, vineri, 3 mai.

Lasă un răspuns