Ca de obicei, spectacol !

Ca de obicei, spectacol !
Ca de obicei, spectacol ! Azi se preconiza o ședință civilizată la Consiliul Județean. O consultare cu primarii din județ pe tema alocării unei sume de 3,441 milioane lei pentru drumuri.
Această sumă a fost repartizată județului Caraș-Severin prin Rectificarea Bugetului de Stat. Au reprezentat Consiliul Județean, vicepreședintele Ovidiu Rădoi, administratorul public Andrei Ungur și directorul general interimar Horia Irimia, precum și alți funcționari și consilieri.
CaOvidiu Rădoi a arătat faptul că a fost în ultimele luni pe toate drumurile județene și pe multe dintre cele comunale. Cunoscând foarte bine punctele critice a prezentat pentru ce priorități vrea să aloce suma de 3,4 milioane conducerea CJ.
Oricum este o sumă relativ mică și nu ar avea eficacitate să se împartă suma pe primării pentru mici porțiuni de drumuri comunale. Totodată au fost felicitați toți primarii pentru că au depus proiecte de Programul “Anghel Saligny” și au obținut și finanțări, multe pentru drumuri comunale și străzi. Programul “Anghel Saligny” fiind un Program inițiat de PNL încă din vara anului trecut, în „vechea guvernare” …
Citește și: Gazul, prioritatea Consiliului Județean și a primarilor
Cei mai “spectaculoși“ în dezbateri au fost Luca Mălăescu și Ionuț Popovici ( care nu se mai știe pe ce primari mai reprezintă excluzându-i pe toți din partidul său).
CaPrimarii PSD au solicitat să se împartă toată suma alocată județului pe primării. Horia Irimia a reamintit faptul că în timpul mandatelor trecute majoritatea sumelor au fost alocate pentru drumuri județene. Și în timpul ședinței, și după aceea, primarii cu mai multe mandate au recunoscut că așa a fost de mulți ani, și în mandatul 2016-2020. Ce propunea conducerea CJ era acceptat (chiar dacă nu cu mare voioșie) de către primari.
După ce s-a clarificat faptul că o consultare nu implică niciun vot, primarul Luca Mălăescu a propus o metodă inedită de Vot. Una prin „ridicarea în picioare” ( un “flashmob” cum a spus în sală cineva cu umor).
În final s-a ajuns la concluzia acceptată și de către “Opoziție” ca plenul Consiliului Județean are competența legală de a aproba repartizarea sumei respective. Iar acolo din nou credem că va continua acest specatcol inutil și hilar … Astăzi s-a văzut clar că este o „competiție” între Luca Mălăescu și Ionuț Popovici pentru viitoarele demnități de după 2024 – la Consiliul Județean, la Parlament etc., etc, etc…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: