„Ziua Internațională a Poeziei” este serbată pe data de 21 martie!

„Ziua Internațională a Poeziei” este serbată pe data de 21 martie!

„Ziua Internațională a Poeziei” este serbată pe data de 21 martie! 

Această zi este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.
Primele manifestări dedicate “Zilei internaţionale a poeziei”, în România, sunt legate de Fundaţia Culturală „Orient Latin” şi de Asociaţia Culturală ADSUM, care organizează, separat, din anul 2005 respectiv 2008, spectacole pentru marcarea acestui moment. Spectacolele Asociaţiei Culturale ADSUM încep la Palatul Şuţu, iar anii următori manifestările capătă amploare, fiind găzduite de Biblioteca Naţională a României şi Palatul Naţional al Copiilor.
Citește și: Azi, a început cea de-a a XXXII-a ediție a Zilelor Literaturii Germane la Reșița!
După anul 2009, ideea de a organiza manifestări dedicate “Zilei Internaţionale a Poeziei” este preluată de tot mai multe asociaţii culturale, ligi şi alte societăţi ale scriitorilor din România.

Ziua Internațională

’’Primăria Municipiului Reșița alături de Biblioteca Județeană ‘’Paul Iorgovici’’, Forumul German și Teatrul de Vest vă invită azi, 21 martie, de la orele 17:00, la întâlnirea cu frumusețea inefabilă a poeziei. Unde? La Palatul Cultural. Și nu oricum, ci împreună cu Petre Ionuțescu și trompeta lui de pe altă lume!
Celebrăm împreună poezia și poeții, alături de invitații noștri, domniile lor Mariana Stratulat – ‘’O sută și una de poezii’’, Robert Șerban – „Învederatul. Poeme alese 1994-2022’’ și Petre Ionuțescu aka Trompetre’’, transmit organizatorii.

sursa: newsbuzau

Lasă un răspuns