Un jucător infectat cu covid-19 la Jiul spulberă visul de promovare a hunedorenilor

Un jucător infectat cu covid-19 la Jiul spulberă visul de promovare a hunedorenilor

Campioana județeană a Ligii a IV-a Timiș, CS Avântul Periam este prima echipă calificată în Liga a III-a din seria bănățeană. Timișenii au făcut parte din Regiunea 4 Vest, minigrupa B, alături de echipele campioane ale județelor Hunedoara și Mehedinți. Echipa campioană a județului Mehedinți este AS Recolta Dănceu este asociația sportivă fără personalitate juridică și nu a avut drept de participare la partidele de baraj pentru promovare în Liga a III-a. Pe cale de consecință, în grupa bănățeană ar fi trebuit să se dispute practic o singură partidă cu statut de finală, între CS Avântul Periam și CSM Jiul Petroșani. Partida era programată pe stadionul „Voința” din Lupac, duminică, 9 august, cu începere de la ora 17,30, în organizarea clubului timișean.

Partida nu se va mai disputa, deoarece la echipa din Petroșani s-a depistat un caz de infectare cu coronavirus, juniorul Bălan. Conform regulamentului competiției, echipele participante sunt obligate să respecte prevederile protocolului medical, care prevede că jucătorii, stafful tehnic și administrativ al echipelor trebuie să fie testat la RT-PCR. În cazul în care se constată chiar și un singur caz pozitiv la echipă, aceasta pierde meciul la „masa verde” cu scorul de 3-0. Cum echipa din Petroșani a înregistrat un asemenea caz, partida dintre Periam și Petroșani  nu se mai disputa, iar echipa din Timiș va fi declarată câștigătoarea grupei și asta fără disputa vreun meci pe teren. Acest lucru nu îi va împiedica pe oficialii clubului din Petroșani să solicite Federației Române de Fotbal, înscrierea în liga a III-a, în baza  locului doi ocupat din Regiunea 4 Vest.

„Eu unul sunt nedumerit de toată această situație. Practic toată munca noastră de un an s-a dus pe apa sâmbetei. Este incredibil ce s-a putut întâmpla, am muncit un an de zile, pentru ca în final să ne întâlnim cu o situație care nu are treabă cu meritul sportiv. Lucrurile mergeau prea bine la echipă, domnul primar era alături de echipă, ne susținea pentru promovare. Noi vom face demersurile pentru a activa în liga III-a, unde considerăm că putem evolua, mai ales că avem o echipă tânără”, a spus Daniel Militaru, directorul tehnic al echipei din Petroșani.

            În liga a III-a, ediția 2020-2021 vor participa cele 14 câștigătoare la meciurilor de baraj și alte șapte echipe cele mai bine clasate de pe locul doi.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns