Aquacaraș anunță o nouă „armă biologică”! Iarba verde din Stația de Epurare!

Aquacaraș anunță o nouă „armă biologică”! Iarba verde din Stația de Epurare!

     Societatea  Aquacaraș  anunță printr-un inedit comunicat de presă, pe care-l redăm integral, de situația cu care se confruntă angajații  firmei cărășene în cazul Stației de Epurare  a  Apelor Uzate de  la Moniom.  Lăsând la o parte latura artistică și dură totodată a  comunicatului, trebuie remarcat faptul că ing. Relu Ciurel face un apel către cetățenii  cartierului Câlnic al municipiului Reșița să fie mai responsabili atunci când aruncă diferite deșeuri în magistrala de canalizare. Ultima găselniță este iarba tunsă de pe domeniile private, o adevărată bombă pentru utilajele  de filtrare a stației de epurare.

                                                                    AȘA NU SE MAI POATE!….

         „Joi, Vineri și azi Sâmbătă, 08 august 2020, suntem mobilizați cu ”arme și bagaje”, cu efective sporite…la Stația de Epurare a Apelor Uzate de la Moniom. .A apărut pe ”piață”… o nouă ”armă” a unor bravi concetățeni din Cartierul Câlnic!

            Nu este vorba, decât, despre unii dintre ei … ce au pe terenurile și grădinile domniilor lor, guri de vizitare în magistrala de 1200 a rețelei de canalizare a Municipiului Reșița. Ne-au bombardat, de-a lungul timpului, cu cadavre de animale, cu covoare…cu te-miri-ce alte gunoaie. Nu îndrăznim să vă redăm imaginile cu toate scârboșeniile suprarealiste…ce ajung pe grătarele mari sau pe cele fine…de la intrarea în stație.

            Ieri și vineri…am început să fim blagosloviți cu iarbă!…Respectabilii gospodari…și-au tăiat iarba și-au aruncat-o pe ”apa sâmbetei”…Într-adevăr!…au reușit să ne facă o sâmbătă de neuitat! Banala ”Iarbă verde de acasă”- de la casa ”gospodarului” trece de grătarele mari și de cele fine și ne înfundă sitele de la utilaje care din păcate, n-au fost gândite pentru ape uzate de ”barbari”, de ”rudimentari.

        Avem … poate….una dintre cele mai moderne stații de epurare, din țară!…Dar…păcate că, magistrala, spre ghinionul nostru…trece prin teritoriile ”pielor roșii”…prin ”zona liberă de elementare norme de civilizație”!

         La așa un comportament, suntem hotărâți să adoptăm măsuri drastice și radicale!

                                                               Așa, nu se mai poate!

       Practic este  vorba de 23 de ”guri de vizitare” amplasate pe domeniul privat!  O să-i notificăm, pe toți cei care nu ne permit accesul pentru a blinda capacele gurilor de vizitare, iar, ulterior, o să denunțăm, unilateral, contractele de furnizare de servicii de furnizare apă și canalizare, cu cei de rea-credință.

      Intenționăm să montăm grătare de retenție intercalate cu gurile de vizitare, în așa fel ca , primi afectați de ”bunele-maniere” și lipsa de discernământ civic, să fie dânșii!

                                                           Ce se va întâmpla?

        ….înfundând grătarele de retenție, intercalate…..în grădinile și curțile cerberilor… se va revărsa ”marea maronie”- apa uzată a Reșiței!

Așa, nu se mai poate!….

O situație cu totul inedită, care merită monitorizare din partea tuturor celor implicați! De urmărit!

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns