Votul anti PSD și aliații lor va continua!

Votul anti PSD și aliații lor va continua!

În anul 2016, românii au votat masiv PSD pornind de la un program politic extrem de generos, cu promisiuni de măriri de salarii și pensii, combinat cu frica față de străini, etichetări de poziționare (români patrioți și români trădători), dar și teorii conspiraționiste (Cioloș, Soros) care au făcut din mesajul naționalist suveranist o posibilă alternativă la cel proeuropean autentic.

Cu o legitimitate politică confirmată, PSD a fost capturat de propria conducere care a promovat un mesaj autoritar, ținând cont de dependență față de stat a românilor. Apoi liderii PSD s-au concentrat pe o singură temă a reformei justiției, care a eșuat ca o încercare a politicului de interferență sau de subordonare a acesteia în interesul propriu. 51%  dintre români apreciau în preajma alegerilor că Liviu Dragnea și PSD au făcut presiuni asupra justiției. Acest balast de imagine a făcut ca PSD să fie perceput ca un partid antieuropean, nefrecventabil și dejectabile chiar de către socialiștii europeni.

Minciunile PSD din campania electorală din 2016 s-au întors împotriva lor la alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019. Astfel a scăzut de la 45% la 23% în nici trei ani de guvernare.

Avem convingerea că din fericire cultura politică a românilor s-a maturizat, se va vota rațional și constructiv, astfel încât cele 80 de miliarde de euro promise de uniunea europeană să nu ajungă pe mâna unor politruci de genul, Dragnea, Dăncilă, Ponta sau Ciolacu, politicieni care să și facă jocul facil al emoției, iar noi să nu fim atenți că nu se fac autostrăzi, spitale sau locuri de muncă ….

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns