Tată inconștient … A dat lecții de șofat fiului de 16 ani! Totul … în miezul nopții și pe drum public!

Tată inconștient … A dat lecții de șofat fiului de 16 ani! Totul … în miezul nopții și pe drum public!

Tată inconștient … A dat lecții de șofat fiului de 16 ani! Totul … în miezul nopții și pe drum public!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiștii din Caraș-Severin, în ultimele 48 de ore

În dimineața zilei de 12 aprilie, la ora 06.40, polițiștii de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au oprit pentru control, în comuna Fârliug, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani din localitate. Acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
De asemenea, autoturismul nu avea inspecția tehnică periodică valabilă și nici asigurare obligatorie de răspundere civilă. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale. Au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autovehiculului.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
***
În noaptea de 11 spre 12 aprilie, în jurul orei 01.15, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au oprit pentru control pe strada Bucegi din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani din Bocșa. La testarea alcooltest, avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În continuare bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Polițiștii au efectuat cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
Tată
sursa foto: politia romana (facebook)
***
În aceeași noapte, în jurul orei 01.10, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au oprit pentru control un autoturism. Șocant este că la volan a fost identificat un tânăr de 16 ani. Acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe scaunul din dreapta față a fost identificat un bărbat de 42 de ani, tatăl acestuia.
Bărbatul de 42 de ani i-ar fi încredințat fiului său autoturismul pentru a-l conduce cu scopul de a-l învață pe acesta să conducă autovehicule pe drumurile publice. Asta, cu toate că  știa faptul că fiul nu este posesor al unui permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

Citește și: „Minuni” pe șoselele județului… Tirist bulgar băut la volan și tânăr de 19 ani fără permis de conducere la volanul tractorului!

***
La data de 11 aprilie, în jurul orei 17.00, polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au oprit pentru control, în comuna Fârliug, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din Lugoj. La testarea cu aparatul etilotest avea o alcoolemie de 1, 30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar și continuă cercetările.
***
Polițiștii de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere unui autovehicul fără a deține permis de conducere și uz de fals. Totul este ca o consecință a faptului că la data de 30 martie 2023, polițiștii au oprit pentru control, în comuna Lupac, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani din județul Timiș. Acestaa prezentat la control o copie xerox a unui permis de conducere emis de autoritățile ucrainene.
În urma comunicării autoritățile în cauză, s-a constatat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere emis de acestea.
***
Aseară, la ora 22.00, polițiști de la Poliția Orașului Anina au oprit pentru control, în Anina, o autoutilitară ce nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare. Aceasta era încărcată cu material lemnos. Din verificările efectuate, s-a stabilit că autoutilitara nu era înmatriculată în circulație.
La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 47 de ani, din Anina. Acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Autoutilitara era încărcată cu 0,8 metri cubi de material lemnos, fag și frasin, pentru care bărbatul de 47 de ani nu a putut prezenta documente legale.
Din verificări s-a stabilit că materialul lemnos ar fi fost tăiat fără drept și sustas din zona Cantonului Brădet.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și lăsat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic.
În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat și tăiere fără drept și furt de material lemnos.
În perioada următoare, polițiștii cărășeni continuă acțiunile pentru siguranța comunității.
sursa foto: 3minute.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *