Șofer depistat cu 115 km/h și pe deasupra și sub influența substanțelor psihoactive

Șofer depistat cu 115 km/h și pe deasupra și sub influența substanțelor psihoactive

Șofer depistat cu 115 km/h și pe deasupra și sub influența substanțelor psihoactive. Sâmbătă, 2 martie, la ora 17.55, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au oprit pentru control, pe DN 58B, un autoturism care circula în direcția Reșița și fusese înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 115 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

De asemenea, conducătorul autoturismului, un bărbat de 30 de ani din Reșița, a fost testat cu aparatul din dotare, rezultând suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive.
Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, rezultatul analizelor toxicologice constituind probă în cadrul dosarului penal întocmit.
În acest caz a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate și a fost aplicată o sancțiune contravențională de 2.475 de lei, bărbatului fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Citește și: 200 de sancțiuni contravenționale si amenzi de peste 100.000 lei
În perioada 28 februarie- 3 martie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 1.300 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.
Ca măsură complementară, au fost reținute 45 de permise de conducere și au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.
Astfel, pentru abaterile constatate în perioada menționată, polițiștii au aplicat 1.315 sancțiuni contravenționale, dintre care 399 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.
16 conducători au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehiculul, depășind limitele de viteză cu peste 50 km, respectiv peste 70 km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru 3, respectiv 4 luni.
Totodată, 82 de bicicliști și 42 de pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional.
De asemenea, au fost constatate 18 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 8 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns