200 de sancțiuni contravenționale si amenzi de peste 100.000 lei

200 de sancțiuni contravenționale si amenzi de peste 100.000 lei

200 de sancțiuni contravenționale si amenzi de peste 100.000 lei. Sâmbătă, 2 martie, între orele 18.00-02.00, polițiștii cărășeni, împreună cu jandarmi au desfășurat o acțiune cu efective mărite în Stațiunea Băile Herculane și localitățile rurale arondate, Cornea, Cornereva, Domașnea, Iablanița, Luncavița, Mehadia, Mehadica și Topleț, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și prevenirea faptelor antisociale.

La activități au participat polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme explozivi și substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și Poliției Stațiunii Băile Herculane și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin.
Pe parcursul activității, au fost efectuate verificări concomitente pe raza comunelor, pe drumurile publice, atât pe DN 6, cât și în interiorul localităților, în zona gărilor, autogărilor, la unități de cazare, unități de alimentaţie publică și societăți comerciale.
Astfel, au fost efectuate acțiuni de control pe drumurile publice în cadrul cărora au fost verificate peste 200 de autovehicule, peste 150 de conducători auto fiind testați cu privire la consumul de alcool sau alte substanțe.
În cadrul acțiunilor și controalelor au fost legitimate aproape 300 de persoane și au fost verificate 5 societăți comerciale și 2 agenți de securitate.
În urma neregulilor constatate au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei, cele mai multe, 160, pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice.
Citește și: 1000 amenzi, 47 permise auto și 36 de certificate de înmatriculare reținute de poliția rutieră cărășană
Alte 11 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de conviețuire socială, 3 pentru fumatul în spații comerciale publice închise, 4 pentru nereguli în ceea ce privește utilizarea caselor de marcat fiscale, 7 pentru nereguli privind paza obiectivelor și a bunurilor și alte 13 pe linie transportului de mărfuri.

Ca măsuri complementare au fost reținute 4 permise de conducere, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și au fost confiscați 1.500 de lei, în cadrul controalelor pe linie economică.
În cadrul activităților au fost folosite mijloacele tehnice din dotare, aparatele radar, etilotest, etilometru și drugtest, din dotarea polițiștilor.

Totodată, a fost constatată o infracțiune privind conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.
Astfel de activități preventiv-reactive vor fi desfășurate și în perioada următoare.

Lasă un răspuns