Schimbări privind vaccinarea anticoronavirus

Schimbări privind vaccinarea anticoronavirus
Schimbări privind vaccinarea anticoronavirus. Activitatea de vaccinare împotriva coronavirusului va fi reorganizată în scurt timp, după cum reiese dintr-un proiect de OUG inițiat de Ministerul Sănătății și pus recent în dezbatere publică.

Dacă, într-o primă fază, centrele de vaccinare din afara spitalelor se vor închide în termen de o lună de la intrarea în vigoare a acestui proiect de act normativ, într-un final vaccinarea va ajunge să fie făcută doar în cabinetele medicilor de familie.

Proiectul de OUG prevede că centrele de vaccinare împotriva COVID-19 organizate în alte locații decât spitalele își vor înceta activitatea în termen de maximum 30 de zile de la momentul în care acest document va intra în vigoare.

Potrivit notei de fundamentare care însoțește proiectul, doar până la data de 30 iunie 2022 se va menține activitatea centrelor de vaccinare din spitale. Ulterior, de la 1 iulie 2022, activitatea de vaccinare împotriva coronavirusului se va face exclusiv prin cabinetele medicilor de familie.

Citește și :Se reintroduc restricțiile anti-COVID

Vor apărea schimbări legate și de tichetele de masă, în valoare de 100 lei, care se acordă celor care se vaccinează cu schema completă (două doze sau doza unică, după caz). Mai exact, aceste tichete vor fi acordate persoanelor care se vaccinează până la intrarea în vigoare a acestui proiect de OUG. După acea dată, tichetele de masă nu vor mai fi acordate pentru cei care ajung să se vaccineze cu schema completă.

Cei care se vaccinează până la intrarea în vigoare a proiectului și care nu au primit tichete de masă imediat după imunizare le vor primi de la autoritățile locale.

sursa :sgglegis.gov.ro

Lasă un răspuns