De la data de 1 aprilie, serviciile medicale acordate de medicii de familie vor fi extinse

De la data de 1 aprilie, serviciile medicale acordate de medicii de familie vor fi extinse

De la data de 1 aprilie, serviciile medicale acordate de medicii de familie vor fi extinse. Luna aprilie vine cu vești cât se poate de bune. Guvernul României a aprobat o serie de modificări la contractul-cadru.

Acesta presupune acordarea populației de asistență medicală, medicamente și dispozitive medicale, toate fiind extinse. De asemenea, au fost introduse noi molecule în lista de medicamente compensate sau gratuite.

Citește și :Schimbări privind vaccinarea anticoronavirus

Conform Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), de la data de 1 aprilie, serviciile medicale acordate de medicii de familie vor fi extinse, iar asta presupune introducerea de noi posibilități de diagnostic și tratament acordate atât la cabinete, cât și la domiciliul pacienților sau la locul solicitării. Așadar, medicii de familie vor putea efectua și la domiciliu sau în afara programului de lucru orice tratament injectabil ori perfuzabil de care au nevoie pacienții.

Reprezentanții CNAS anunță că programul de activitate zilnic al bazelor de tratament a fost modificat astfel încât să asigure accesul asiguraților pe o durată de minimum 35 de ore pe săptămână și minimum 5 zile pe săptămână.

Pentru asigurarea individualizării serviciilor acordate în funcție de necesitățile fiecărui pacient, serviciile medicale de medicină fizică și de reabilitare în bazele de tratament se acordă numai pe baza planurilor eliberate de medicii de medicină fizică și de reabilitare aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

O serie de reglementări aprobate prin actul normativ vizează derularea relațiilor contractuale între casele de asigurări de sănătate și furnizori. Astfel, a fost prevăzută posibilitatea majorării programului de lucru cu maximum 17,5 ore pe săptămână pentru fiecare medic de specialitate paraclinică, în situația în care necesarul de servicii medicale presupune prelungirea programului de lucru.

sursa : cnas.ro

Lasă un răspuns