Cărășenii au ales: Romeo Dunca este noul președinte al Consiliului Județean!

Cărășenii au ales: Romeo Dunca este noul președinte al Consiliului Județean!

Romeo Dunca este noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și electoratul Banatului de Munte a demonstrat că vrea o schimbare reală în județ.

După transmiterea  datelor parțiale, conform siteului rezultatevot.ro (care actualizează periodic rezultatele până la finalizarea numărătorii) în urma centralizării voturilor din cele 363 de secții din Caraș-Severin, a reieșit faptul prezența la vot a fost de  47,84% în județ, S-au prezentat la vot 128.721 de votanți (din total alegători înscriși în liste), din care voturi valabil exprimate au fost 120.331, din care nule sunt 8246 voturi, din varii motive.  

Liberalul Romeo Dunca a obținut 42,79% dintre voturile cărășenilor, adică 51.487 de voturi, urmat de: Silviu Hurduzeu (Pro Caraș-Severin) – 34,73% (41.792 de voturi), Ionuț Popovici (PMP) – 9,4% (11.307 voturi), Andrei Plujar (USR-PLUS) – 4,51% (5424 de voturi), Valentin Armașu (PER) – 4,23% (5091 de voturi), Răzvan Simulescu (PPUSL) – 2,44% (2933 de voturi) și Vasile Paul (Partidul Verde) – 1,91% (2.297 de voturi).

„Lipim și Carașul de Cluj, Oradea Arad sau Timiș, ne apărăm aici dinspre vest, avem niște puncte de referință. Trebuie să văd cu ce să începem că sunt multe lucruri de făcut. Oricum, transparența e ceea ce a lipsit în acest județ și cred că acesta e cel mai important lucru, să redăm oamenilor siguranța că ei pot controla ceea ce se întâmplă în instituție și asta chiar vreau să o fac. Cu siguranță lucrurile vor merge în sens pozitiv pentru că eu în direcția asta merg. Încerc să aduc bunăstare și performanță și în relația cu cetățeanul” – Romeo Dunca.

Noul președinte al Consiliului Județean se bucură de suportul moral al  primarului Reșiței, Nelu Popa, în familiarizarea cu secretele administrației, dar și pe cel al lui Ilie Bolojan, devenit între timp și președintele CJ Bihor.

Romeo Dunca s-a referit și la situația de la Turnu Ruieni, administrație cu care a avut numeroase clinciuri în ultimii ani și crede că turismul este cea mai mare șansă de dezvoltare a județului.

„Primăria Turnu Ruieni a ajuns pe mâini bune, și acolo am fost votat cu o diferență mare față de Silviu Hurduzeu, dovadă că totuși acei oameni apreciază munca mea pe Muntele Mic și le voi demonstra cu mare drag că nu au greșit votându-mă. Să sperăm că vom reuși să facem proiectul Nedeea, dar va fi doar o mică parte din ceea ce înseamnă dezvoltarea județului Caraș-Severin. Eu cred că turismul este șansa acestui județ de a performa. Infrastructura în primul rând, pentru că este suportul oricărei dezvoltări și o vom duce peste tot, în așa fel încât să punem în valoare lucrurile frumoase din acest județ, cu ajutorul fondurilor europene” – Romeo Dunca.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns