Cornel Galescu, cu gândul la Romeo Dunca

Cornel Galescu, cu gândul la Romeo Dunca

După aflarea rezultatelor alegerilor locale, cunoscutul alpinist caransebeşean Cornel Galescu a postat pe pagina sa de Facebook un text în care vorbeşte despre vechiul său prieten şi noul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.

„Cu ani în urmă am fost surprins de o furtună în Dhaulagiri – Himalaya (aceeași care a omorât 11 oameni în Everest, luna mai 1996). Aveam cortul așezat lângă cel al șerpașului nostru, Ciuldin. Când s-a dezlănțuit iadul, în timpul nopții, am fost nevoit să ies din sacul de dormit și să dau zăpada la o parte, altfel riscam să mor acoperit. M-am uitat la cortul alăturat și am observat că era deja sub zăpadă. Ciuldin stătea înăuntru și se ruga. Auzeam, printre rafale, incantațiile budiste, rostite în ton melodic. Zăpada creștea tot mai mult și risca să-l îngroape definitiv. Am luat decizia să-l eliberez, cu toate că efortul acela, la altitudine, era de neimaginat. Spre dimineață urgia s-a calmat. Supraviețuisem infernului. L-am întrebat pe șerpaș «De ce nu ai făcut nimic în timpul furtunii? Dacă nu eram eu cu lopata, riscai să mori». El mi-a răspuns senin: «Cum n-am făcut nimic? M-am rugat!».

Revenind în prezent, la rugămintea prietenului meu, Romeo Dunca, am acceptat să-i fiu alături într-un proiect extrem de ambițios: câștigarea Consiliului Județean. N-am fost în stradă lângă el și lângă echipa de campanie (adică nu «am dat la lopată»), ci am ales să urc pe vârfurile munților, pe Gugu, lângă spiritul lui Zamolxe. Am privit de acolo Godeanu, Munții Țarcu şi Muntele Mic, Muntele Semenic și Munții Cernei și, pe fondul unei melodii lăuntrice, sub incantații, am visat la o victorie și la un Banat cu adevărat turistic”, a scris Coco Galescu pe Facebook.

Cosmin VLAD

Lasă un răspuns