Romeo Dunca: „Cărășenii trebuie să afle în amănunt ce se întâmplă la Aquacaraș!”

Romeo Dunca: „Cărășenii trebuie să afle în amănunt ce se întâmplă la Aquacaraș!”

Romeo Dunca a fost opțiunea cărășenilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, iar până la investirea oficială nu a stat deloc cu mâinile în sân, dimpotrivă a avut deja o întâlnire cu angajați ai Consiliului Județean și cu Aurel Filipescu, directorul Aquacaraș.   

S-a dovedit încă odată că Romeo Dunca este liderul județului care a spus din start că va aduce transparență totală în actul decizional, mai ales că prezintă public, pe propria rețea de socializare, cu o sinceritate dezarmantă, concluziile preliminare.

După prima vizită a președintelui Consiliului Județean la Aquacaraș, primarul comunei Glimboca Petru Crîsnic a avut o reacție virulentă la cele ce s-au petrecut în ultima perioadă la operatorul de apă județean, iar Romeo Dunca i-a răspuns, cum altfel decât cu … transparență, pe rețeaua de socializare.  

 „Marți, la 10.30 voi face o vizită la Aquacaraș. Dl Filipescu mi-a făcut o impresie bună la prima întâlnire, deși nu am văzut niciun document. Sunt convins că înțelege mersul lucrurilor la această companie și, prin urmare, aștept răspunsuri competente și extrem de sincere de la aceasta.

A fi sau a nu fi depinde câteodată de un fir de ață. Acum, în cazul acestui domn, analizăm sinceritatea sa. Deciziile manageriale din trecut puteau fi determinate de mediul nesănătos din politica făcută la vârful județului, așa că marți importantă va fi sinceritatea managerului acestei firme.

Reamintesc tuturor că cele 51000 de voturi din județ îmi dau legitimitatea întrebărilor pe care le voi pune. De fapt, acestea nu sunt întrebările mele, ci ale celor 51000 de oameni din județ care și-au pus încrederea în mine și care doresc, printre altele, să afle în amănunt ce se întâmplă la Aquacaraș.

foto: radioresita.ro

 După care le vom lua pe toate pe rând. Probabil joi, va urma o vizită la Direcția de Drumuri Județene ș.a.m.d…

Dar să revenim…

Așadar, lumea e curioasă atât de competența, cât și de apartenența politică a șefilor din această companie. La fel și eu, iar pentru lucru, domnule Filipescu, pentru a lămuri acest aspect, vă rog ca luni să pregătiți:

  1. O listă în ordinea valorică descrescătoare cu primele 30 de poziții din grila de salarizare și ultimele 30 de la Aquacaraș. În dreptul venitului fiecărei persoane să fie trecută funcția, studiile necesare acestui post pe care respectivul e încadrat, studiile pe care respectivul(a) le are, precum și locul de muncă și funcția deținute anterior angajării la Aquacaraș. Plus apartenența politică, dacă e cazul, și persoana care l-a recomandat, dacă angajarea e făcută în perioada în care la conducerea firmei se afla actualul manager. Venitul lunar trebuie să cuprindă absolut toate sumele încasate (prime, sporuri vechime etc.)
  2. Lista tuturor firmelor care au primit lucrări de investiții, reparații și întreținere cu sumele din contracte și stadiul acestora, începând din 2016, din momentul alegerii noii conduceri a CJ Caraș-Severin și până în prezent. Așadar, situația la zi a acestor contracte, a celor finalizate și plătite integral, a celor reziliate, dar și a contractelor în curs de executare fără sincope. Precum și situația litigiilor.
  3. Rezultatele financiare pe 2016, 2017, 2018, 2019 și balanța la sfârșitul lunii iunie 2020.
  4. Numărul de abonați pe fiecare an de exercițiu financiar și evoluția prețului la apă și canal, astfel încât să înțeleg dacă scăderea pierderii e legată de creșterea de preț sau de reducerea de cheltuieli.

Ne vedem marți, domnule Filipescu, iar sinceritatea și promptitudinea răspunsului dvs. îmi va arăta dacă buna impresie făcută la prima întâlnire e întemeiată sau nu.

Sunt convins că acest mesaj va ajunge unde trebuie.

Joi ne vedem cu dl director Stika de la Drumuri. Sper să găsească timp!” – Romeo Dunca – președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

La discuția de mâine va participa si dl Tipa, consilierul lui Romeo Dunca pe probleme economice. „Ne cunoaștem de 25 de ani, este iubitor de țară, profesionist și fost șef de serviciu in poliția economică”. Și primarul Petru Crîsnic a confirmat prezența la întâlnire, mai ales că și-a început activitatea în domeniu ca inginer stagiar. De urmărit!

FLORIN ȘTIUBE 

Lasă un răspuns