Primăria orașului Băile Herculane vă invită la „Tezaur Folcloric în Banatul Montan și de Pustă”

Primăria orașului Băile Herculane vă invită la „Tezaur Folcloric în Banatul Montan și de Pustă”
Primăria Băile Herculane invită iubitorii de folclor bănățean și nu numai să vină începând din această după-amiaza în Parcul Central din orașul stațiune. Ansamblul Folcloric „Junii Timișului” și invitații acestuia, „Junii Gugulani” vor susține vineri 6 august (la ora 19:00) și duminică 8 august (la ora 17:00) un moment folcloric tradițional specific Banatului Montan și de pustă. Intrarea la „Tezaurul Folcloric” din Parcul Central este liberă.

Primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău, susține proiectul de promovare a folclorului bănățean autentic. Administrația publică locală susține proiectul „Tezaur folcloric în Banatul montan și de pustă”, un moment folcloric tradițional. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, fiind găzduit și sprijinit de către Primăria Băile Herculane.

Primaria Baile Herculane - Tezaur Folcloric

Cristian Miclău: „Vă așteptăm cu toții la Tezaurul Folcloric de la Băile Herculane” 

„Momentul folcloric tradițional de la Băile Herculane din acest weekend este parte componentă proiectului Asociației Culturale Junii Timișului. Obiectivul acestei acțiuni culturale este cel de conservare și promovare a tradițiilor folclorice din Banatul de munte și de pustă. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și are tot suportul nostru. Muzicienii, cântăreții și dansatorii ansamblelor folclorice Junii Timișului și Junii Gugulani vă așteaptă timp de două zile în Parcul Central pentru a vă impresiona cu pasiunea lor pentru folclorul bănățean. Așadar, haideți cu toții să îi întâmpinăm și să creem o atmosferă de neuitat, așa cum numai bănățenii știu să o facă”, a spus primarul orașului Băile Herculane.

Citește și: Cronicarul protopop Nicolae Stoica de Hațeg omagiat de primăria orașului Băile Herculane

Primaria Baile Herculane - Tezaur Folcloric

Organizatorii au mulțumit și sponsorilor locali care au contribuit la organizarea evenimentului. Este vorba de: Afrodita Resort & Spa, Diana Resort, Pensiunea El Plaza, Ștrand Termal 7 Izvoare, Hotel Internațional, Pizzeria Cristal, Pensiunea President, Dunavis Turism (Cazanele Dunării).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *