Prima ediție a Școlii de lideri „Tânăr și lider”, la Anina

Prima ediție a Școlii de lideri „Tânăr și lider”,  la Anina

Prima ediție a Școlii de lideri „Tânăr și lider”,  la Anina.Peste 35 de tineri cu vârste între 14 și 24 de ani din mai multe localități ale județului Caraș-Severin, participă până vineri, 23 februarie, la prima ediție a Școlii de lideri intitulată sugestiv „Tânăr și lider”, organizată de către Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte la Pensiunea „Munții Aninei” din localitatea Anina.

Pe parcursul celor cinci zile, tinerii prezenți, membri ai ATOR Banatul de Munte, participă la un program divers, care îmbină elemente de formare în plan duhovnicesc cu activități specifice educației non-formale, axate pe lucrul în echipă, leadership, comunicare și dezvoltare personală.
Citește și: Articole medicale pentru spitalele din Caraș-Severin
Tabăra a debutat luni, 19 februarie, cu o slujbă de Te Deum săvârșită de către un sobor de preoți, format din părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al eparhiei, părintele protopop Gheorghe Șuveți și părintele Daniel Nap, de la Parohia „Sfânta Treime”  Steierdorf-Anina. După activitățile de cunoaștere, tinerii au luat parte la activități recreative de exterior. Ziua a continuat cu un prim atelier, cu tema: „Liderii se nasc, sau devin?”, în cadrul căruia a fost abordat leadershipul și din perspectivă duhovnicească.
În fiecare zi, în tabără vor avea invitați din diverse domenii de activitate, psihologi, psihoterapeuți, experți în educația non-formală, dar și din mass-media și chiar din zona de business.
Participanții la tabără sunt atât lideri cu experiență ai ATOR Banatul de Munte, cât și adolescenți aflați la început de drum în calitatea de voluntari ai asociației, din mai multe localități ale județului: Reșița, Caransebeș, Oravița, Bocșa, de pe Valea Bistrei, Valea Cernei, dar și din alte sate. La finalul acestor zile, tinerii vor avea posibilitatea să pună în practică cele învățate în școala de lideri, la nivelul filialelor ATOR Banatul de Munte sau al centrelor de tineret unde activează.
În cadrul taberei, se va desfășura și sesiunea de formare a voluntarilor care vor fi selectați să participe la proiectul „Tinerii din mediul rural participă”, finanțat prin programul Erasmus al Uniunii Europene și care va fi implementat în decursul acestui an de către Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.
Tabăra de lideri de la Anina se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, fiind, practic, o continuare a programului de tabere pentru tinerii voluntari, intitulat „Credința altfel”, derulat de către Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului până în anul 2020.

Lasă un răspuns