Petru Crîsnic – un primar performant pentru Glimboca!

Petru Crîsnic – un primar performant pentru Glimboca!

Petru Novac Crîsnic este candidatul PNL la funcția de primar al comunei Glimboca, fiind totodată și edilul în funcție, un adevărat lider al administrației publice locale din localitate.

Lui „Tică” Crîsnic nu-i plac jumătățile de măsură și de când este în fruntea comunei a fost în mandatele trecute, „un om între oameni” pentru glimboceni și a sprijinit pe toată lumea. 

Realizările mandatului lui Petru Crîsnic a cuprins toate domeniile de activitate (administrație, infrastructură, investiții, cultură, sport) și sunt evidente pentru toată lumea.

Petru Crîsnic este un om al faptelor și un model de modestie pentru toată lumea. Povestea începutului de mandat pentru omul Petru Crîsnic este una cu tâlc, o pildă pentru orice primar ajuns în funcție. Este de notorietate faptul că atunci când a preluat mandatul de primar în anul 2004, Petru Crîsnic s-a trezit că nu are … birou de lucru și asta pentru că Iancu Simion-Simi, edilul de atunci s-a mutat la … Oțelu Roșu, cu tot cu mobilierul pe care l-a avut la dispoziție!

A primit în schimb, după alegeri, un alt birou mult mai modest de la ex-primarul orașului Oțelu – Roșu, Mihai Răducanu, iar Petru Crîsnic a precizat cu multă modestie: „Eu sunt un om care ține la banul public și am decis că nu trebuie să-mi achiziționez un birou nou. Am spus atunci că acest episod trebuie să fie și o încercare de la bunul Dumnezeu și vă spun sincer, că așa a fost, pentru că acel birou mi-a purtat întotdeauna noroc.”   

Realizările din perioada mandatului lui Petru Crîsnic sunt apreciate de toată lumea de bună credință în comună, mai ales că s-a vorbit la superlativ de comuna Glimboca, fie că vorbim de începutul mandatului, cu achitarea datoriilor lăsate de fosta administrație în 2006, și continuând cu iluminatul public, reabilitări clădiri  școală gimnazială, schimbat distribuție apă și foraje, asfaltări de străzi, sală de sport la stadionul „Ion Cioarcă”, teren sintetic, intabulări gratuite ale extravilanului comunei, construcții capele pentru toate cultele,  investiții sau performanța sportivă, Bistra Glimboca cochetând mult frunte cu podiumul ligii județene.

Pentru toate acestea a existat transparența actului decizional prin comunicările de pe site-ul instituției administrației publice locale. Cu toate acestea, performanțele administrației publice locale sunt considerate niște „nimicuri” în această campanie electorală de unul dintre contracandidați.

Pentru cei cu memoria scurtă..

Petru Crîsnic: ”Munca într-o primărie, nu se termină niciodată!”

Referitor la două acțiuni inițiate împotriva primarului Petru Novac Crîsnic, acesta la punctat în stilul caracteristic, cu maximă transparență!

„Da, există un dosar la ANI în faza de evaluare în urma a două sesizări, una din februarie și alta din septembrie 2020. Prima sesizare este referitoare la calitatea mea de președinte la FCS Bistra Glimboca și a doua privind achiziționarea unui teren de la tatăl meu Crîsnic Petru în vederea realizării unui proiect aprobat de AFIR în valoare de 300 mii ron. Pot să spun că în experiența mea administrativă cunosc bine legile Statului Român, le-am respectat întotdeauna. Da, am susținut întotdeauna clubul de fotbal, a fost și este copilul meu de suflet și al tuturor glimbocenilor, pentru că avut rezultate remarcabile în liga IV Caraș-Severin. Mă mândresc că în acești ani am susținut și susțin din tot sufletul echipa comunei, FCS Bistra Glimboca, dar pentru aceasta nu aveam nevoie să fiu eu personal conducătorul oficial al echipei, asta așa ca o precizare în treacăt pentru cei care nu vor să înțeleagă că localitatea Glimboca a plecat pe un drum al performanței din toate punctele de vedere.

   Privind a doua sesizare, întreb, era mai bine să fi acceptat o ofertă mai generoasă din punct de vedere financiar vânzând terenul unui investitor care dorea deschiderea unei hale frigo, automat acest lucru ducând  la pierderea proiectului mai sus amintit?!? Cu tot respectul, este modul de gândire sănătos al administrației publice locale  pentru binele comunei și al oamenilor, nu a interesului unui grup minoritar.   

 Referitor la gunoiul din haldină, din punctul meu de vedere, responsabili sunt Hurduzeu Silviu – președintele Consiliului Județean Caraș-Severin , Președinte PSD Caraș-Severin, chiar și Ionuț Popovici – vicepreședinte Consiliului Județean Caraș-Severin, Președinte PMP Caraș-Severin, care au în subordine ADI Intercom Deșeuri pentru că deponeul central de la Lupac este în stare de nefuncționare sau avariat în acest moment și stația de transfer de la Oțelu Roșu, unde ar trebui dus tot gunoiul este și acum închisă, la trei ani de la momentul când ar fi trebuit să fie deschisă. Oare de ce???

Pentru a salva temporar situația UAT Glimboca, dar și a altor localități din zonă, am încheiat un contract de comodat prin care firma S.C. EDI&MIȘU COLECTARE S.R.L. colectează tot gunoiul de la patru UAT (Glimboca, Oțelu-Roșu, Zăvoi, Obreja) pentru a-l selecta în punctul de lucru autorizat temporar pentru transbordare și duce la deponeul central Lupac. Datorită unor probleme apărute la deponeul de la Lupac ADI Intrecom Deșeuri a solicitat firmelor colectoare de gunoi din județ să aștepte până la remedierea defecțiunilor. Deci, cine sunt vinovații????”

Managementul performant al administrației publice locale a comunei Glimboca a cuprins politici de sprijinire a populației, prin eliminarea taxelor speciale în cazul căsătoriilor, eliberare certificat deces, căsătorii, naștere, impozitul a rămas la nivelul anului 2004 (se putea mării cu 20% /an), cu un număr de 14 angajați activitatea primăriei este susținută performant, cu toată că organigrama permite un număr de 21 de angajați, prețul apei este de 1,5 lei/mc apă, încă din anul 2006. S-a creat de la bun început unui climat colegial în cadrul angajaților, eliberarea documentelor solicitate se realizează în timpul cel mai scurt de către colegii tuturor compartimentelor primăriei, există transparența actului decizional prin afișarea pe site-ul primăriei și sunt operaționale programe IT pentru toate compartimentele, scurtând timpul de procesare.

Pentru toate acestea, primarul Petru Crîsnic s-a adresat public, din suflet, locuitorilor comunei Glimboca… O lecție de  viață pentru toată lumea, inclusiv pentru farisei… 

„Dragii mei consăteni,

Mai întâi de toate, dați-mi voie să vă mulțumesc tuturor pentru gândurile bune pe care mi le-ați transmis într-un moment de cumpănă al vieții mele.

Iată-ne ajunși împreună aproape de finalul unui mandat și – sper eu – la începutul încă unui drum împreună. Trăim vremuri tulburi, vremuri în care unii dintre oamenii pe care îi cunoaștem își arată adevăratul chip și își fac o profesiune de credință din a dezinforma, din a împroșca cu noroi, din a arunca pe rețelele de socializare sau direct în stradă idei eronate, minciuni, declarații care incită la ură și la dezbinare. Astfel de lucruri sunt aruncate în spațiul public, în lupta electorală, pentru a păta imaginea și numele nostru, al tuturor celor care muncim în primărie și care, acum, ne aflăm – în opinia acestor ,,personaje” – în ,,tabăra adversă”. De asemenea, acești promotori ai neadevărului, ai imposturii și ai urii cred că astfel ar putea cuceri ,,capitalul social” de care au nevoie nu pentru binele nostru, al membrilor acestei comunități, ci spre a servi unor interese care nu au nici o legătură cu noi, cetățenii comunei Glimboca.

Știu că într-o competiție electorală, cei implicați doresc să se autopromoveze. Nu e nimic greșit în asta, dar să o facă fiecare bazându-se pe realitate, pe rezultatele personale, pe ceea ce au putut sau nu să demonstreze prin munca personală, prin ideile proprii, prin tot ce au făcut – sau nu – pentru comunitatea în care trăiesc.”

Primordiale pentru mine, în toți acești ani au fost prin aceste ,,nimicuri”: bunăstarea și confortul glimbocenilor.

Vă mulțumesc pentru încrederea acordată, Dumnezeu să ne dea sănătate și să ne ajute!

Petru Novac Crîsnic

PS: continuăm împreună, mai avem multe ,,nimicuri” de realizat!

VOTAȚI ECHIPA PNL pentru Consiliul Local Glimboca și Consiliul Județean Caraș-Severin

În Glimboca #sepoate și în Caraș-Severin #sepoate

Lasă un răspuns