Oprește rutina și bucură-te de concediu!

Oprește rutina și bucură-te de concediu!
Oprește rutina și bucură-te de concediu! O vară sucită, cu vânt, ploi, vijelii, inundații de nu-ți mai vine să te uiți la știri. Concediul este la picioarele noastre invitându-ne să pășim pe covorul fermecat și să zburăm spre destinații exotice. Profităm de măsurile de relaxare! Oriunde, dar nu la birou, cratiță, cumpărături, școală,  izolare.

Uneori nu reușim să ne recuperăm forțele nici măcar în concediu. Faptul că nu mai mergem la programul obișnuit de fiecare zi, nu este egal cu odihna. Nu ne recuperăm pocnind din degete. Avem nevoie de activități care să ne redea echilibrul pierdut de-a lungul unui an întreg de muncă neîntreruptă; pandemie și restricții și care să se plaseze la polul opus față de programul nostru zilnic. Unde mai pui perioada stării de urgență și alertă!

Poți să lenevești în șezlong dar nu înseamnă că te odihnești. Dacă vrei o schimbare ai nevoie și de o porție de aventură. Când lucrezi cu oameni, ai nevoie de liniște; dacă stai toată ziua la calculator ai mai purta și tu conversații. Oricum, este greu să-ți refaci organismul obosit în câteva săptămâni de concediu.

Concluzia? Să ne acordăm zilnic, câteva minute pentru corpul și sufletul nostru, și nu-i greu, să știți! Iar în concediu este momentul să uităm de ceas și, odată cu el de sentimentul de vină pentru a lenevi dimineața, în pat. La masă stați în liniște, savurând tot ce aveți în farfurie, fără telefon, televizor, radio. Să ne concentrăm pe ceea ce facem, trăind clipa, indiferent că admirăm apusul  sau bem un pahar de vin bun.

Important este ca, alături de somn pe săturate, plajă, cluburi, să nu uităm de mișcare, fie și scurte plimbări, jocuri de cabană, drumeții, volei de plajă, bicicletă. Nu vă amăgiți inutil!

Doar un program regulat de gimnastică vă va permite să atingeți rezultate vizibile și durabile. Pentru început ne antrenăm zilnic, până ce obținem rezultatul dorit; iar după două luni de antrenament intens; putem reduce frecvența la de trei ori pe săptămână. Dacă nu sunteți în mare formă, săriți peste exercițiile dificile și, sub îndrumarea antrenorului, respectați regulile de evitare a riscului de accidente.

Să contemplăm natura, făcând vid în jurul nostru, scăpând de grijile cotidiene. Avem alte lucruri de văzut, ascultat, simțit! Oprește rutina: taci, vezi, ascultă, admiră, iubește și bucură-te de concediu!

În concediu să ne concentrăm pe ceea ce facem, trăind clipa, indiferent că admirăm apusul  sau bem un pahar de vin bun

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: