O singură medie pe an și fără teze semestriale

O singură medie pe an și fără teze semestriale
O singură medie pe an și fără teze semestriale, din anul viitor școlar. Elevii vor scăpa de un rând de teze, în anul școlar 2022-2023, care va începe luni, 5 septembrie 2022.

Conform unei declarații date de Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, începând cu anul viitor școlar se va renunța la mediile; – și implicit la tezele – semestriale; urmând să fie necesară o singură medie generală, la finalul anului școlar.

Va fi necesară o singură medie generală la sfârșitul anului școlar. S-a agreat că minimul de note este N+3, unde N este numărul de ore pe săptămâna. Altfel spus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână într-un întreg an școlar vor fi necesare cel puțin cinci note”; a spus Cîmpeanu, luni dimineață, în cadrul unui briefing de presă.

„Profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar”; a mai declarat ministrul.

Anul viitor școlar va începe pe 5 septembrie, iar prima vacanță va fi de sâmbătă, 22 octombrie, până duminică, 30 octombrie. Vacanța de iarnă va fi între 23 decembrie și 8 ianuarie. Următoarea vacanță va fi una „mobilă”; în sensul că fiecare inspectorat școlar județean a avut dreptul să aleagă o săptămână din perioada 6-26 februarie; în care elevii din județ să aibă vacanță.

Citește și : Guvernul a aprobat majorarea stimulentelor financiare pentru elevi

„A fost stabilită poziționarea vacanței mobile din luna februarie. Sunt 30 de județe care au decis că vacanța să fie în ultima săptămână, sunt 10 care au decis că vacanța să fie în a treia săptămână, iar două (Ilfov și Suceava) au decis că vacanța să fie in a două săptămână din februarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Astfel, în săptămâna 6-10 februarie vor avea vacanță elevii din județele Suceava și Ilfov; în săptămâna 13-17 februarie elevii din județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova; iar în perioada 20-24 februarie elevii din tot restul țării.

Anul școlar va continua după această „vacanță mobilă” până pe 7 aprilie 2023; când toți elevii din țară vor intra în vacanța de primăvară/Paști. Vor reveni la cursuri pe 19 aprilie, miercurea, urmând să ia vacanța de vară pe 17 iunie.

Tot în conferința de luni, 30 mai, Cîmpeanu a anunțat că va propune un program integrat național numit „Masă sănătoasă în școli“; pe o durată de 5 ani, începând cu anul școlar 2022-2023, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii; „pentru reducerea abandonului școlar”. Va avea o finanțare de un miliar de euro și va cupla surse de finanțare de la bugetul național cu fonduri nerambursabile.

sursa : edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *