87 de elevi au participat Faza Națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la șah

87 de elevi au participat Faza Națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la șah
87 de elevi au participat Faza Națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la șah. În noua sală de sport a Colegiului Național TRAIAN VUIA din Reșița, în perioada 28-29.05.2002 s-a desfășurat Faza Națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la șah. Cele două competiții (separat băieții respectiv fetele) au fost organizate de Inspectoratul Județean Școlar Caraș-Severin, cu sprijinul Primăriei Municipiului Reșița și al Asociației Județene de Șah Caraș -Severin.

La startul competiției s-au aliniat 42 de băieți și 45 de fete. Toți campionii județeni ai Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. În fapt la start s-au aliniat cei mai buni șahiști de sub 16 ani astfel că aceste competiții păreau Campionatele Naționale de Șah Rapid la sub 12 ani, 14 ani și 16 ani, comasate.

Câștigător la băieți, Nedelcu Teodor-Cosmin, de la Școala Gimnazială Mihai Viteazu Brăila

La final, în întrecerea băieților s-a impus, cu 6 puncte din 7, favoritul hârtiei. Acesta este candidatul de maestru Nedelcu Teodor-Cosmin, de la Școala Gimnazială Mihai Viteazu Brăila. El este creditat cu un coeficient ELO de 2057. A fost urmat, cu câte 5,5 puncte din 7, de Negrean Andrei, de la Școala Gimnazială nr. 113 București și reprezentantul județului nostru, Tamaș Christian Arrydan de la Colegiul Național Traian Doda Caransebeș.

87

La fete s-a impus mezina competiției

La fete s-a impus neașteptat, dar meritat, mezina competiției Șunea Sara Maria de la Școala Gimnazială Nicolae Iorga Baia Mare. A fost urmată de Petculescu Diana-Silvana de la Școala Gimnazială nr. 5 Vulcan și Sălăjan Ștefania de la Școala Gimnazială Lucian Blaga Satu Mare, toate trei cu 5,5 puncte din 7 posibile.

Citește și: Poftiți la șah! ONSS gimnaziu faza finală are loc la Reșița!

Reprezentanta județului nostru Tecliș Anca Maria, după un început extrem de bun, 3,5 puncte din 4, a cedat fizic și psihic. A terminat pe locul 13 cu 4 puncte din 7.

87

Profesorii reșițeni au contribuit la buna organizare a Olimpiadei

Nivelul tehnic al competițiilor a fost extrem de ridicat. Combativitatea dar și fair-play-ul au fost dominante. Brigada de arbitri a fost condusă de maestra sportului Vasiliu Rodica. Nu au avut probleme deosebite de rezolvat … La buna derulare a competiției a contribuit desigur excelenta organizare asigurată de profesorii Corcoață Sorina, Todoruț Eva, Pascal Floarea, Pascal Daniel-Alexandru și Mastan Gabriel.

foto: Șah la Caransebeș

Lasă un răspuns