O casă a luat foc de la un scurtcircuit

O casă a luat foc de la un scurtcircuit

Incendiu de casă in localitatea Nicolinț, anunțat în urma unui apel 112 primit în jurul orei 09.33.
Au intervenit de urgență 2 echipaje de pompieri cu 2 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Secției de Pompieri Oravița, un echipaj al SVSU Ciuchici, un echipaj IPJ și o echipă din cadrul ENEL.
Incendiul se manifesta prin foc mocnit la una din încăperile casei (bucătăria de vară), cu pericol de extindere la întreaga casă.
Pompierii au localizat rapid incendiul și au înlăturat pericoull de extindere al acestuia.
„Nu se înregistrează victime, se intervine in continuare pentru lichidarea in totalitate a incendiului.
A fost afectată de incendiu o singură încăpere, fiind distruse de foc o canapea, un fotoliu și alte acareturi din încăperea respectivă. Cauza probabilă a incendiului este scurt-circuitul la instalația electrică”, ne specifică lt. Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic Caraș-Severin.

„Pentru evitarea unor astfel de evenimente nedorite, recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de siguranță pentru prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, în mod special în perioada sezonului rece, când instalațiile electrice și mijloacele de încălzire sunt solicitate peste medie.
Nu utilizați aparate electrice, cabluri, prize sau întrerupătoare care prezintă defecțiuni.
Nu improvizați, apelați doar la persoane autorizate pentru a efectua lucrări electrice.
Nu conectati la prize mai multi consumatori electrici, peste puterea instalației electrice.

„Curățați coșul de fum și nu utilizați aparatele electrice, cablurile, prizele și întrerupătoarele cu defecțiuni sau improvizații”, a mai precizat Adrian Manofu.

Lasă un răspuns