Un cărășean infectat cu covid-19 a fugit din spital să se „vindece” la birt, dar a dat peste Poliție!

Ieri, 07 noiembrie, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au identificat la o unitate de alimentație publică din oraș, un bărbat de 32 de ani, din comuna Marga, care figura confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Împreună cu acesta, în localul respectiv, au fost identificate alte 4 persoane și barmanul de serviciu. În cursul zilei de ieri, bărbatul în cauză părăsise unitatea medicală unde fusese internat, fără a avea acordul medicilor.

Bărbatul a fost preluat de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportat la unitatea medicală unde fusese internat.

foto arhivă. știrile protv

Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor și au informat Direcția de Sănătate Publică Caraș- Severin, pentru dispunerea de măsuri conform competențelor.

foto arhivă.jurnalul national

41 DE PERSOANE SANCȚIONATE PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID -19

În cursul zilei de ieri, 07 noiembrie 2020, polițiștii cărășeni împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid – 19.

În acest context, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș și Secția 2 Poliție Rurală s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat (majorat), la locuința unui bărbat din comuna Teregova.

La adresa respectivă au fost identificate 23 de persoane, față de care s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

Organizatorul evenimentului a fost sancționat cu amendă de 3.000 de lei, în total fiind aplicate 23 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.000 de lei.

Evenimentul privat a fost întrerupt, iar participanții au părăsit locația.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în intervalul orar 21.00-00.00, la unități de alimentație publică de pe raza municipiului Caransebeș, au fost identificate alte 18 persoane care nu respectau regulile de distanțare socială și protecție personală, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.

foto arhivă romania24.ro

Reamintim cetățenilor că având în vedere evoluția situației epidemiologice din România, în conformitate cu legislația în vigoare, în această perioadă nu este permisă organizarea de evenimente private.

Vă rugăm să purtați masca de protecție, să păstrați distanța de siguranță și să respectați toate măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Suntem la datorie pentru siguranța cetățenilor și vom aplica in continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale”, precizează inspector principal Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns