Marcel Vela:„Doar PNL-ul poate să învingă PSD-ul, care a dovedit că este un partid ce a făcut mult rău, inclusiv județului Caraș-Severin!”

Marcel Vela:„Doar PNL-ul poate să învingă PSD-ul, care a dovedit că este un partid ce a făcut mult rău, inclusiv județului Caraș-Severin!”

Marcel Vela, președintele PNL al filialei Caraș-Severin și ministrul afacerilor de interne din guvernul liberal a susținut recent la Reșița o conferință de presă alături de doi dintre candidații PNL la Camera Deputaților, Jaro Marșalic și Ion Chisăliță.

Întrebat fiind de provocarea publică de a semna un pact, un  acord de renunțare la pensiile speciale și imunitatea parlamentară, lucru propus de PMP, președintele PNL a făcut un adevărat rechizitoriu la adresa lui Ionuț Popovici, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, fără însă ai pronunța nici o secundă numele: „Decizia de a renunța la pensiile speciale, s-au mai lansat și niște alte teme, toate lansate acum în campania electorală, sunt niște populisme pe care le lansează anumiți candidați pentru a crea un potențial de vot. PNL a militat pentru desființarea pensiilor speciale înainte de a se naște candidatul din Caraș-Severin care luminează politica românească, doar că nu a citit chestia asta! Este exact ca și cum aș întreba un jurnalist cu experiență care scrie articole de o viață, dacă nu vrea să învețe să scrie un articol începând cu 1 decembrie?! Cam așa este și propunerea cu pensiile speciale, evident una electorală și populistă. Majoritatea parlamentară care s-a opus acestei propuneri legată de pensiile speciale este cea existentă în prezent, adică PSD-ul cu care este aliat tocmai acest domn. Eu mă întreb de ce nu a propus acest lucru până acum, fiind în majoritatea care conducea Caraș-Severinul, PMP – PSD și care avea premier din Caraș-Severin și era majoritar PSD-ul?! De ce nu a înaintat această propunere premierului României și președintelui PSD de la vremea respectivă, să aplice ceea ce cerea Partidul Național Liberal?! Știți, de ce? Întreb!? Cum de s-a luminat tocmai în luna noiembrie 2020 și în anii 2016, 2017, 2018 și 2019 nu a cerut niciodată parlamentarilor acest lucru, care se opun acestor măsuri. Este logic că vorbim de o propunere populistă pe care nu o discut și nu vreau să o analizez, să-i răspund, pentru că dacă ar fi fost de bună credință, o făcea de când erau aliați cu cei care se opun de fapt acestor măsuri de anulare a pensiilor speciale. Este logic sau nu?! Mă întreb!? … De ce nu i-ai întrebat trei ani pe parlamentarii care au fost frații tăi de cruce și ai fost aliat, «de ce nu anulezi pensia specială?»… PNL propunea anularea pensiei speciale și ei se opuneau…. Te găsești acum în campania electorală, să faci pact și analize… Mi se pare un fel de înșelăciune a alegătorului, dar poate unii sunt obișnuiți cu înșelăciunile și cu șmecheriile și nu le am ce să le reproșez… Vorbesc de corectitudine, spune ceea ce vrei să faci pentru România, nu comparativ, cu acoduri și înțelegeri, provocări ieftine pentru alți candidați. Nu am spus niciodată nimic rău de persoana respectivă, dar propaganda asta ieftină și populistă ne arată de fapt cum ar arăta un mandat cu acest domn în Parlament!

Eu trag concluzia că nu am ce să discut cu acest om! Să fie sănătos! Am încercat să discut cu domnia sa vis-a-vis de protocolul din Caraș-Severin, nu l-a respectat, l-a încălcat și cu oamenii care încalcă regulile stabilite în mod oficial, statutar de către organizații legale și oficiale nu mai am ce să mai discut! Îmi pare rău că spun asta, pentru că eu am fost chiar pregătit să discut indiferent de câte jigniri și articole denigratoare au fost lansate la adresa mea de către respectiva persoană. Am avut o discuție civilizată, corectă, de două ori față în față și odată on-line, dar am tras concluzia că nu se dorește! Repet, îi doresc multă sănătate și spor în ceea ce face, dar nu cu PNL-ul!

Un alt subiect abordat de presă a fost cel al încrâncenării care există între PNL și PSD în Banatul de Munte. Referitor la acest subiect, Marcel Vela a punctat din nou cu exemple concrete și hilare din guvernarea PSD: „Nu am pronunțat Popovici, nici Mocioalcă sau Dragomir… Dacă ne referim strict la partide, este o încrâncenare pe care o recunosc în competiția politică între PNL și PSD! De ce? Pentru că doar PNL-ul poate să învingă PSD-ul, care a dovedit că este un partid ce a făcut mult rău inclusiv județului Caraș-Severin și nu mă leg de oameni, de membri, de lideri sau de funcții. Mă leg de instituția în sine a PSD-ului!

De exemplu, UCMR-ul a fost privatizat de PSD între 2000 și 2004. Nu contează cine era șeful PSD-ului în Caraș. PSD-ul a privat asta, la fel cum a privatizat tot în aceea perioadă și alte societăți din Caransebeș și din județul Caraș-Severin. Dacă vă uitați la ele, toate sunt cu bălării și în ruină… Dacă UCMR-ul a fost privatizat și a avut PSD-ul posibilitatea să îndrepte o greșeală din 2012 de când a avut premier și până în prezent, fiind la conducere în Caraș-Severin, în Parlament și la Guvern, ei nu au făcut-o! Înseamnă că nu a dorit acest lucru și normal ca un partid și aici îi dau deptate poate și PMP-ului să acuze și altor partide, USR-ului să acuze PSD-ul sau noi PNL-ul, că nu a luat o măsură pe care să ai putut să o iei. Știți, că a salva UCMR-ul stătea în pixul premierului și al ministrului de resort de la vremurile respective și nu s-a dorit!? Nu spun că parlamentarii nu au dorit sau că nu au vorbit președinții de Consiliu Județean sau mai știu eu cine nu s-a zbătut, dar dacă ai o viziune asupra dezvoltării unei regiuni, a unui județ, dacă ești un partid care te preocupă și ești un lider interesat, faci ceva pentru a îndrepta o greșeală. Aici nici nu era vorba să faci un lucru extraordinar, să faci o autostradă, de exemplu…

Lasă un răspuns