Magia gugulană nu a ținut la barajul de la Hațeg.. Poate în retur, la Balta Sărată…

Magia gugulană nu a ținut la barajul de la Hațeg.. Poate în retur, la Balta Sărată…
Magia gugulană nu a ținut la barajul de la Hațeg.. Poate în retur, la Balta Sărată… În meciul tur al promovării pentru liga a treia, la Hațeg, gugulanii de la Magica Balta Sărată nu au reușit să obțină un rezultat favorabil. Elevii lui Ion Bica au deschis scorul prin Negrei Gorița, dar hunedorenii lui Daniel Bona au întors rezultatul încă din prima repriză. Hunedorenii au înscris simetric câte o dublă pentru fiecare repriză și au luat o primă opțiune la calificare. Mai este de disputat partida retur în 25 iunie, de la ora 17.30, la Caransebeș.
CSO Retezatul Hațeg – CS Magica Balta Caransebeş 4 – 1 (2 – 1)

Baraj Liga 3. Data: 18 iunie 2022. Ora: 18:00. Stadion: Retezatul (Haţeg – Hunedoara). Spectatori: 1000.
Arbitri: Jurcă Tudor Florin – Băla Casian (ambii din Arad), Berariu Lucian Mihai (Moroda – Arad).
Observator de arbitri: Rojneai Alexandru (Alba Iulia).
Delegat de joc: Rădulescu Ioan (Târgu Jiu).

MagiA

Au marcat: 0-1: NEGREI (22). 1-1;ȚULIGĂ (32). 2-1: ROBERT POPA (36). 3-1: ROBERT POPA (60). 4-1: PAU (84).

Retezatul Hațeg (antrenor Daniel Bona): Tonca – Ardeleanu, Țuligă (77, D. Casian), Matei, Lupulescu (87 A. Marcu) – Pițigoi (cpt.), Pușcă (66, Pau), Buzducea (66, Arcuși) – R. Popa , Popesc, Gavriluți.
Pe bancă: Pașca – Demian, T. Marcu, Păștilă.
Magica Caransebeș (antrenor Ioan Bica): Ruicu -Kozma (90+2, Văcărescu) – B. Dragomir, Dănciulescu, Măria-Mare, Dovlete – Feneș (86, Anghel), Drăgoi – Duțescu, M. Dragomir, Negrei (78, Stoichescu) – Nedelcea.
Pe bancă: Birtea, Benea, Belin, Sorea, Dulamă, Clapon.
Așa s-au marcat golurile…  0-1. Negrei a înscris un eurogol  cu un voleu cu stângul de la 20 de metri, în vinclu din stânga lui Tonca. 1-1: Popesc a șutat puternic la rădăcina barei din stânga lui Ruicu-Kozma, care a respins în corner. Lovitura de colț a fost executată de Lupulescu la prima bară, de unde Țuligă a reluat cu capul în poartă la colțul lung. 2-1: Hunedorenii au preluat conducerea pe tabelă după o centrare de pe flancul a lui Pușcă. Robert Popa a fost la finalizare, cu un șut în vinclu colțului lung de la zona a primei bare. 3-1: Lupulescu a centrat înalt de pe partea stângă și Robert Popa a realizat„ dubla” cu o lovitură de cap la semiînălțime din zona careului mic. 4-1: După un contraatac, Pușcă a trimis o pasă lungă în adâncime din propria jumătate de teren, din zona liniei de centru pentru Pau. Acesta a rămas singur cu portarul Ruicu-Kozma și a trimis ușor pe lângă portar, lângă bara din stânga goalkeeperului gugulan

Partida pe „Retezatul” s-a disputat pe o căldură toridă, dar a fost un spectacol pentru spectatorii meciului de baraj. Gugulanii au fost susținuți de 200 de suporteri de la Magica Balta conduși de „Linki”. Aurelian Popescu.

Elevii lui Daniel Bona au început bine partida, iar gugulanii s-au organizat bine în defensivă. Hunedorenii au forțat mult jocul pe flancuri și au marjat fie pe centrări înalte în careu, fie pe centrări de tip diagonale. Au apărut și ocaziile de gol, prin Buzducea, Pușcă sau Gavriluți. Scorul l-au deschis jucătorii gugulani printr-o execuție de excepție a lui Gorița Negrei, folosit în avanposturi de antrenorul Bica.
Din păcate, pentru gugulani scorul avea să devină favorabil amfitrionilor până la pauză, mai exact minutul 36, grație reușitelor lui Țuligă și Robert Popa. Tot Negrei avea să aibă o tresărire de orgoliu instant pentru gugulani printr-un șut de la 30 de metri finalizat de Tonca în …corner.

Citește și: Magicienii băltăreți trebuie să le-o „reteze” … Hațegului. Din drumul către liga a treia!

În mitanul secund, au urmat momente de acalmie în jocul ambelor combatante cauzate în principal de căldura sufocantă. Feneș și Duțescu au încercat vigilența lui Tonca cu șuturi de la distanță, în timp ce hunedorenii au reușit să se distanțeze la două goluri după reușita aceluiași Robert Popa. Amfitrionii au ratat o ocazie monumentală prin Pau, care a trimis mult peste poartă din zece metri, de lângă bara doua. A fost faza care avea să prefațeze golul aceluiași Pau, ultimul al partidei tur.
Elevii lui Daniel Bona s-au impus meritat și au luat o primă opțiune de a promova în liga a treia. Magica Caransebeș trebuie să creadă însă în continuarea în visul ei, pentru că zarurile au fost aruncate… Partida însă nu s-a terminat, iar „băltăreții” se pot depăși pe sine în meciul retur.

Dan Bona (antrenor Retezatul): „Să sperăm că avantajul o să ajungă pentru calificare. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Am avut încredere în băieți și la 0-1. Mergem să jucăm la fel de serios și la Caransebeș. Trebuie să reușim ceea ce își dorește tot orașul anul acesta, să promovăm în divizia C. Anul acesta chiar merităm să promovăm. Le mulțumim spectatorilor care au fost la meci și ne-au încurajat. De asta m-am întors acasă, ca să umplem stadionul la Hațeg.”Magica
Ion Bica: „Știam că ne așteaptă o partidă dificilă la Hațeg. Am lucrat foarte bine la ședința tehnică. Am prezentat în detaliu echipa Hațegului. Le știm punctele forte și cele de speculat în teren. Nu ne așteptam să fie o victorie așa de categorică. După jocul prestat, se pare că jucătorii noștri nu au înțeles exact ceea ce au de făcut. Nu au reușit să respecte sarcinile de joc. Da, l-am avut pe teren pe Duțescu, un copil de 16 ani pe teren, dar o să capete și ei experiență. Sperăm ca pe viitor, cu experiență ca și Hațegul, o să ajungem și noi în liga a treia. La noi în Caransebeș oamenii suferă că nu au fotbal de performanță măcar la nivelul ligii a treia. Cei care ne-au susținut astăzi (nr. sâmbătă) sunt cei care au înființat echipa, au susținut echipa și întotdeauna, și în campionat și acum la meciul de baraj, ei au fost deasupra noastră și îmi pare rău că nu am reușit să îi mulțumim și să îi bucurăm așa cum ar fi trebuit pentru toate eforturile lor Îmi pare rău și pentru membrii din galerie care ne-au sprijinit și astăzi. Așa cum au făcut-o mereu de când există Magica Balta!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *