La Anina va fi amenajat un parc de agrement în zona Barumc

La Anina va fi amenajat un parc de agrement în zona Barumc

La Anina va fi amenajat un parc de agrement in zona Barumc. Investiția în zona de recreere din centrul orașului Anina merge înainte!

După ce a fost semnat contractul de finanțare prin Programul Operațional Asistență Tehnică – POAT, „Sprijin la nivelul Regiunii de Dezvoltare Vest pentru pregătirea de proiecte finanțate pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/baze turistice inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean”, cod SMIS 146275, serviciile de întocmire a proiectului tehnic pentru transformarea zonei fostei BARUMC și zonă de recreere și agrement, au fost scoase la licitație.
În acest proiect, Orașul Anina are calitatea de partener al proiectului.
La a treia procedură a fost desemnat câștigătorul, cu care a fost semnat contractul de servicii. Acesta este în conformitate cu oferta sa și cu temele de proiectare deja aprobate.
Societatea care va întocmi proiectul tehnic a constituit garanția, a efectuat vizitele în teren. În prezent lucrează la propunerile pe care le va prezenta în scurt timp.
Citește și: La Anina s-a mai obținut o finanțare de aproape 1,3 milioane de lei prin PNRR!
Suprafața de 2,5 hectare din zona fostei BARUMC va fi transformată în zonă de recreere. Conform proiectului „Regenerare urbană în orașul Anina, județ Caraș – Severin prin reconversie funcțională a unui teren degradat în spațiu verde“, pentru care există deja finanțare: 

La Anina

Viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Anina, Daniel Danu, ne-a vorbit despre acest nou proiect, considerat ca fiind unul de suflet. „Proiectul propus este important pentru creșterea suprafeței spatiilor verzi din Anina în vederea apropierii de normele și de standardele europene privind spațiul verde. Se urmărește realizarea unui parc – zonă verde, care să corespundă cerințelor unui parc orășenesc de odihnă-recreere, în armonie cu locuri de joacă, cu spații de interes, dar și cu zone destinate mișcării în aer liber, cu mobilier urban, aparate de fitness pentru exterior, locuri speciale destinate skateboard-urilor, bicicletelor, rolelor etc. Suntem convinși că această zonă va arăta modern și va constitui un mare punct de atracție, atât pentru localnici, dar și pentru turiști.”

Lasă un răspuns