Drum lin printre stele, Dr. Ioan Șerbescu senior!

Drum lin printre stele, Dr. Ioan Șerbescu senior!
Drum lin printre stele, Dr. Ioan Șerbescu senior!
Această  săptămână a început cum nu se poate mai prost. Vestea că medicul Ioan Șerbescu a plecat într-o lume mai bună a căzut ca un trăznet. Pe moment, am avut impresia că oamenii buni și blânzi sunt nemuritori. Medicul Șerbescu a fost născut pentru meseria de medic, iar bunul Dumnezeu i-a canalizat cariera către medicina sportivă. O meserie pe care „medico internazionale” a slujit-o cu eleganță și noblețe.
Pe Ioan Șerbescu senior l-am întâlnit cum altfel, pe terenul de fotbal în 2013 pe stadionul din Valea Domanului. Era o fire veselă, cu mult simț al umorului… Când am făcut cunoștință s-a prezentat simplu, spre amuzamentul tuturor, „sono medico internazionale”. Instinctiv gândul mi s-a dus către Geo Saizescu… Găsisem pe moment, o serie de similitudini  între medicul nostru reșițean și regizorul de filme. Apoi, m-am uitat cu mirare la celebra pălărie de paie texană pe care o purta cu eleganță. În timp ne-a legat pot să spun o mare prietenie, mai ales că drumurile noastre erau mereu aceleași: către arenele sportive. Ioan Șerbescu a fost o legendă a medicinei sportive. Un medic care a fost necondiționat în slujba comunității și un profesionist desăvârșit. Mai târziu, mi-a spus și întreaga poveste cu peripeții de la Olimpiada de la Barcelona în cabinetul de medicină sportivă de la Spitalul Județean. Acolo unde a transformat cabinetul într-un muzeu al carierei sale.

„A fost un om minunat și va rămâne mereu în sufletele noastre. Astăzi, cel mai bun medic sportiv din Județul Caras-Severin, DR. SERBESCU IOAN, ne-a părăsit plecând la cele veșnice. Ioan Serbescu, Dumnezeu să îți dea putere și să îți ofere mângâiere în acest moment dureros.

Dumnezeu să-l odihnească în pace !” – mesajul de condoleanțe transmis de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin.

Sportul cărășan a rămas de astăzi și mai sărac. Medicina sportivă va avea continuitate prin fiul Ionel Șerbeșcu, care va duce tradiția familiei mai departe.
Dumnezeu să te odihnească-n pace, „dottore” Ioan Șerbescu senior!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *