În fiecare an, Ziua Mondială a Turismului este sărbătorită pe data de 27 septembrie. 159 de țări, șase membri asociați și peste 500 de membri afiliați, componente ale Organizației Mondiale a Turismului

În fiecare an, Ziua Mondială a Turismului este sărbătorită pe data de 27 septembrie. 159 de țări, șase membri asociați și peste 500 de membri afiliați, componente ale Organizației Mondiale a Turismului

În fiecare an, Ziua Mondială a Turismului este sărbătorită pe data de 27 septembrie. 159 de țări, șase membri asociați și peste 500 de membri afiliați, componente ale Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO) – agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite (ONU), celebrează în fiecare an Ziua mondială a turismului, potrivit site-ului www.unwto.org.

Celebrarea unei Zile Mondiale a Turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), pentru data de 27 septembrie, când se aniversează şi adoptarea statutului UNWTO (1970).
Ziua mondială a turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980. UNWTO a dorit ca prin organizarea diferitelor evenimente cu acest prilej să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului.
”Regândirea Turismului” este tema Zilei Mondiale a Turismului 2022.
Scopul înființării Zilei Mondiale a Turismului este de a face comunitatea internațională conștientă de rolul turismului și de impactul său asupra valorilor sociale, politice, economice și culturale ale oamenilor din întreaga lume.
Citește și: Ziua Mondială a Mediului Înconjurător marcată prin acțiuni de ecologizare de către TNL Caraș Severin
UNWTO este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional în ceea ce priveşte turismul responsabil, durabil şi accesibil. România a fost aleasă, la începutul lunii septembrie 2017, la Chengdu (China), în cadrul lucrărilor celei de-a 22-a ediţii a Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului, membră a Consiliului Executiv al OMT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *