Cristian Birăescu: „Vom demonstra că merităm să rămânem în liga a 3-a”

Cristian Birăescu: „Vom demonstra că merităm să rămânem în liga a 3-a”
Cristian Birăescu: „Vom demonstra că merităm să rămânem in liga a 3-a”. Da, este foarte adevărat… Astăzi, în această după amiaza la Brad se va decide care dintre cele două echipe, Progresul Ezeriș sau Aurul Brad va continua și din toamnă în liga a 3-a. Nimic mai adevărat… Statistic, așa este… Elevii lui Dorian Arbănaș au și două variante din trei în această finală a menținerii în liga a III-a.

Progresul Ezeriș ocupă locul 4 cu 26 de puncte acumulate. CS Armata Aurul Brad are 25 de puncte acumulate. Tot statisitic vorbind, Ezeriș pleacă cu 1-0 de la vestiare cum se spune în fotbal.. Mai sunt și rezultatele directe dintre cele două protagoniste. Ezeriș și Brad s-au întâlnit de trei ori până acum. Ezeriș are în cont două victorii în campionatul regulat, după 3 – 1 la Brad și 3-0 „acasă” la Caransebeș. În meciul tur din play-out a fost un 0 – 0 la Reșița, pe terenul sintetic din Valea Domanului.

Cristian

CS Armata Aurul Brad – ACS Progresul Ezeriş

Liga 3 – Play-Out. Seria 7. Data: 28 mai 2022, Ora: 18:00. Stadion: Aurul (Brad )
Arbitri: Buzărnescu Dan Stefan – Ilinca Cristian Daniel, Barbu Marian Cristinel (toți din Craiova).
Observator de arbitri: Rojneai Alexandru (Alba Iulia).
Delegat de joc: Țîra Mihai (Alba).

Finala se joacă la Brad… Un pronostic x2 este „Aur curat” pentru Ezeriș…

Astăzi la Brad, totul începe de la 0-0! Iar Birăescu & company trebuie să dovedească că sunt în continuare „nașii” hunedorenilor. Nu va fi ușor pentru că este un meci de „care pe care” cu retrogradarea pe masă. Și totuși, totul este atât de simplu… Jucătorii nu trebuie decât să ia modelul președintelui lor, Cristian Șodâncă.

Cristi Progresul EzerișAcesta s-a bătut mereu ca un leu pentru brandul Progresul Ezeriș. Chiar și în această iarnă când după valul de plecări de jucători, „fini specialiști” i-au recomandat că este mai bine să facă pasul înapoi. Să nu se mai chinuie … A urmat replica de aur a președintelui…. „Lăsați-mă în pace că nu sunteți voi cu astea”. Simplu, ferm și la obiect! Dar Șodâncă a mers pe drumul lui… Și Ezeriș este acum pe locul 4… Se putea și mai bine…Dacă Ezeriș ar fi învins acasă pe Brad sau pe Pandurii Târgu Jiu.. A fost.. S-a dus… „Mortul de la groapă nu se mai întoarce. Acolo rămâne pe veci”

Cristi Progresul Ezeriș

Cele rele să se spele….

Acum căpitanul Birăescu trebuie să cârmuiască corabia așa cum a făcut-o până acum… Să închidă poarta la Brad. Dorel Zamfir să-și amintească că a fost cel mai bine cotat și tupeist în joc fundaș junior pe care l-a avut Arsenal Reșița în perioada modernă. Că are experiența ligii a III-a. Că tridentul Ciurea-Zamfir-Mărgan sunt de netrecut asemeni unei defensive eroice care sparge din fașă atacurile adversarilor. Că Marius Călin este liderul din teren și a făcut atâtea lucruri bune pentru fotbalul cărășan. Fie el în unsprezece, fie la futsal. Că Robert Cărăușu a fost unul dintre juniorii de perspectivă ai Oțelului Roșu cu o tehnică desăvârșită.

Cristi Progresul Ezeriș

Toți jucătorii Progresului pot face diferența.. De la Birăescu și până la Musoni…

Una care poate face diferența. Rotariu, Dumitru și Turău sunt jucători de travaliu. Unii care pot munci constant și continuu 90+6 minute fără să greșească în joc. Că Barbu este unul dintre cei mai compleți jucători, dar căruia îi lipsește doar „răutatea” în joc. Una pe care o poate învia chiar azi la Brad. Că juniorul Crețu are un tupeu de copil fugar de acasă la… fotbal. Totul în sensul bun al cuvântului. Are cele mai eficiente scărițe de la juniorii U17. Și nu în ultimul timp, „buldozerul” Musoni trebuie să dovedească la Brad că este „gheata de aur” a echipei.

Progresul Ezeriș

Pentru toate acestea și nu numai, Ezeriș trebuie să dovedească că sfârșitul în liga a 3-a nu este aici. Nu la … Brad… Și nu așa…  Și nici nu poate fi, atâta vreme cât echipa are un antrenor devotat, un gladiator adevărat. Pe Dorian Arbănaș… Unul care nu a dat bir cu fugiții când echipa a fost la greu…

Citește și: „Gladiatorii” lui Arbănaș au respectat tradiția cu Jiul Petroșani. Au învins din nou, grație lui „Bolek” și Musoni

Azi la Brad, jucătorii de la Progresul Ezeriș trebuie să demonstreze că sunt un team de gladiatori. Stă în puterea lor. Calități au… O primă condiție este să nu intre în jocul adversarilor.. Apoi să lase arbitrii în pace… Și reciproca este valabilă… Nu este greu, dar nici foarte greu. Este profesionalism.. Să te ridici atunci când ești căzut și să ai tărie pe picioare atunci când pășești pe gazon. În rest, totul va veni de la sine.

Căpitanul Birăescu

Căpitanul Cristian Birăescu a ținut un discurs emoționant în vestiar imediat după meciul câștigat acasă cu Jiul Petroșani. Unul la care nu poți rămâne insensibil… Așa cum a fost în cazul tatălui președintelui Sodâncă.  Acesta își aștepta smerit fiul să finalizeze diligențele de la meciul cu Jiul. În ușa  vestiarului a auzit discursul „căpitanului”. Lui Șodâncă senior chiar i-au dat lacrimile pe lângă ochelari. Și nu numai lui.. 

Cristian Birăescu: „Suntem motivați și pregătiți să obținem o nouă victorie”

„Semifinala cu Jiul am trecut-o cu brio. Urmează finala de la Brad! Am demonstrat că am suntem un grup unit! Avem motivația personală a fiecăruia dintre noi că ne vom atinge obiectivul. Acela de a rămâne în liga a 3-a! Vom demonstra că merităm să rămânem in liga a 3-a. Și ne vom păstra locul pentru care am muncit de atâta timp. Suntem motivați și pregătiți să obținem o nouă victorie. Avem încredere în noi. Vom arăta pe teren ca spiritul #ASPE este viu și din nou învingător”.

sursa foto: ACS Progresul Ezeriș (facebook)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: