Adrian Neagu a fost magician pentru Slatina-Timiș… Golul de „Aur” dedicat lui Cristian Ghera…

Adrian Neagu a fost magician pentru Slatina-Timiș… Golul de „Aur” dedicat lui Cristian Ghera…

Adrian Neagu a fost magician pentru Slatina-Timiș… Golul de „Aur” dedicat lui Cristian Ghera…

Etapa a 27-a a Ligii a IV-a AJF Caraș-Severin a avut drept cap de afiș partida mult așteptată dintre liderul de toamnă, ACS Magica Balta Caransebeș și revelația campionatului, ACS 2017 Slatina-Timiș.
Cele două echipe au mers cap la cap până la meciul direct de pe stadionul „Crivina” din Slatina-Timiș. Echipele au statute diferite. ACS Magica Balta Caransebeș este echipa suporterilor din cartierul Balta Sărată al municipiului Caransebeș. Este un club cu finanțare privată. Magica Balta este campioana en titre  din ediția trecută de campionat.
Alb-verzii gugulani au cea mai fidelă galerie din serie condusă de „Linki”.

Adrian Neagu

De partea cealaltă, ACS Slatina-Timiș a făcut cel mai bun campionat din istoria clubului, cu evoluții constant bune în campionat, Cupa României și campionatele de juniori. Omul bun la toate este Adrian Neagu, care alături de câțiva tineri localnici și nu numai au tras practic comunitatea după ei. Primarul comunei Gheorghe Roma și „vicele” Vasile Dragomir au accesat imediat la inițiativa tinerilor de avea un fotbal performant la Slatina-Timiș. Diferența dintre cele două echipe începe și de la modul de organizare. Magica se poate considera un fenomen, a avut totul planificat din timp și au creat un „dream team” care a făcut cea mai spectaculoasă campanie de transferuri.

Adrian Neagu

În schimb, Slatina Timiș este „gașca nebună”, echipa care a răsturnat toate calculele hârtiei. Echipa din Slatina-Timiș a apărut din nebunia frumoasă a lui Adrian Neagu și Alexandru Mitru care au tras după ei o întreagă comunitate.
Înaintea derbiului de duminică, cele două formații erau la egalitate de puncte, 60. În partida directă din tur s-au impus elevii lui Ion Bica cu 1-0, grație autogolului lui Ovidiu Bălan, pe final de joc.
ACS 2017 Slatina Timiș ACS Magica Caransebeș 1-0 (1-0)
A marcat: Neagu (29).
Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Ciprian Danșa (Satu Mare), Corb Alexandru (ambii din Satu -Mare).
ACS Slatina-Timiș (antrenor Adrian Neagu): Cr. Copocean – Marițescu, Ov. Bălan (83, P. Bălan), Konoz, R. Avram  – Mitru, Tîran, Ivanici, Velescu (65, Cojocariu) – Neagu, Lințu (61, Mutașcu).
ACS Magica Balta Caransebeș (antrenor Ion Bica): Burtic – Duțescu, Manea, Negrei (80, Stoichescu),,Dovlete –   Megheleș (67, Simion), Feneș (cpt.) (55, Arjocan)– M. Dragomir, Derbac, Birtea – I. Frenț.

Adrian Neagu

A fost o partidă de mare angajament din partea ambelor formații. Amfitrionii conduși în teren de Ioan Neagu au închis toate culoarele către buturile lui Cristi Copocean. Și Ioan Bica a aplicat putem spune la perfecție același lucru. Odată cu trecerea timpului era tot mai evident faptul că eventuala diferență dintre teamuri se poate face doar dintr-o fază fixă. Și acest lucru s-a întâmplat în minutul 29 din lovitura liberă directă executată de omul bun la toate al echipei din Slatina-Timiș, același Adrian Neagu. Acesta a executat perfect sub bară o lovitură liberă de pe flancul stâng.
Citește și: Fotbalul are viitor la Slatina-Timiș!
O dovadă a angajamentului a fost și faptul că fazele la ambele porți au fost viu disputate, dar au lipsit ocaziile mari de gol. O altă bună oportunitate de a majora scorul a avut-o Neagu pe finalul meciului, dar arbitrul a fluierat inițial fault la portarul Burtic.

Adrian Neagu

  Inedit este faptul că imediat ce a marcat golul victoriei, Adrian Neagu a mers la banca de rezerve. A avut pregătit tricoul cu chipul lui Cristian Ghera, fiu al comunei dispărut prematur din echipa „Slatina-Timiș” și coleg de generație cu Adrian Neagu.
Partida a fost oficiată de către o brigadă experimentată de nivelul primei ligi. 
La finalul jocului, ambii antrenori au avut aceeași retorică…
Ioan Bica: „Ce ar mai fi de spus, după un asemenea meci?!”
În schimb, Adrian Neagu era în al nouălea cer, dar și îngândurat în același timp: „Un meci în care am rămas fără cuvinte… Dedicăm victoria noastră lui Cristian Ghera, pe care l-am simțit mereu alături de noi pe teren. Restul e tăcere…”
R.I.P., Cristi Ghera
 Luni, seara, cei de la Magica s-au întrunit și de comun acord au decis ca antrenorul Ioan Bica să întrerupă colaborarea cu „băltăreții”. De altfel, antrenorul Ion Bica a avut decența specifică omului de valoare. A considerat că „așa este cel mai bine pentru toată lumea în acest moment.”
„Mulțumim antrenorului nostru, Ion Bica, pentru buna colaborare din ultimii doi ani. Baftă mai departe profe’!!!” – este mesajul clubului postat pe rețeaua de socializare a clubului.
sursa: Magica Balta
sursa: Magica Balta
Un mare păcat… pentru că Ion Bica este  unul dintre cei mai integri antrenori cărășeni. Merita cu prisosință un palmares mai bun și la o echipă de seniori. Și nu este singurul antrenor gugulan în postura asta… știe asta și Manu Gheorghe de la Progresul Ezeriș…
Magica Caransebeș mai are o șansă în această după amiază în finala Cupei României de a câștiga un trofeu în actualul sezon competițional. Nici lupta pentru promovare nu este definitiv jucată… asta chiar dacă  gugulanii „băltăreți” susțin că 99% au pierdut titlul de campioană județeană!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *