Fotbalul are viitor la Slatina-Timiș!

Fotbalul are viitor la Slatina-Timiș!
Fotbalul are viitor la Slatina-Timiș! Aici s-a creat de ceva timp o emulație în jurul fotbalului și nu numai… Echipa de fotbal a comunei, ACS 2017  a devenit un team redutabil creat de prof. Adrian Neagu. Acesta este susținut în plan sportiv de Alexandru Mitru și Andrei Sîrbu, iar din punct de vedere administrativ de primarul Gheorghe Roma.
În Liga a IV-a, ACS 2017 Slatina-Timiș este vicecampioană județeană de toamnă și se află la un ecart de două puncte față de lider, Magica Caransebeș.
La finalul turului Slatina Timiș are o zestre de 33 de puncte. Slatina – Timiș și-a asigurat titlul de vicecampioană de toamnă încă din etapa a 10-a, când echipa lui Adrian Neagu s-a clasat pe primul loc. Bucuria de lider a durat două etape până la „borna 12” când Magica Caransebeș a revenit pe primul loc.
Liderul echipei este Adrian Neagu care este factotum la echipă. președinte, antrenor și liderul din teren. Neagu merge pe principiul „totul sau nimic”. De fapt, Slatina-Timiș are 11 victorii și două eșecuri. Unul chiar usturător acasă, in fața celor de la Minerul Dognecea (scor 1-4, etapa a 7-a). A urmat un eșec onorabil pe terenul campioanei, scor 0-1, în etapa a 12-a, dar decis după un joc precis al slătinenilor. Victoria la limită a venit pe final de joc la un autogol nefericit a lui Ovidiu Bălan. În rest, Slatina-Timiș are victorii pe linie.
Fotbalul
Alexandru Mitru și Adrian Neagu (dreapta) – liderii echipei ACS 2017 Slatina-Timiș.
ACS 2017 Slatina Timiș
Clasament tur: 13 11 0 2 64 -15 33 puncte
Anul înfiinţării: 2017
Culori: alb-verde-negru.
Stadion: „CRIVINA” din Slatina-Timiș
Președinte: Neagu Ioan Adrian
Secretar: Sârbu Andrei 
Antrenor Mitru Iulian
Antrenor Juniori : Neagu Ioan Adrian
Delegat: Paulescu Florin
Administrator stadion: Leorinț Cristea.
Lotul de jucători:
Băluță Ciprian, Potcovaru Marian, (portari)
Avram Roberto, Avram Ion, Isac Zaharia, Bălan Ovidiu, Konoz Răzvan, Bona Ionuț, Bărbulescu Bogdan, Marius Bălan- (fundași)
Isac Pavel, Mitru Iulian, Ivanici Adrian, Velescu Alexandru, Târna Andrei, Oni Sebastian – (mijlocași).
Lințu Gheorghe, Neagu Adrian, Nicoară Cristian – (atacanți).
Golgeterul echipei: Lințu Gheorghe (15 goluri).
Căpitanul echipei: Isac Zaharia.
Statistica unei vicecampioane de toamnă
Din punct de vedere statistic, Slatina Timiș are a doua defensivă precisă din serie, cu 15 goluri primite în 13 meciuri. Pe locul unu se află Magica Caransebeș cu 8 goluri încasate. La capitolul eficacitate, Slatina-Timiș ocupă de departe locul unu, cu 64 de goluri marcate. Este urmată de Bistra Glimboca (52 de goluri) și de CSO Anina (47 de goluri).
Citește și: Gala Fotbalului Cărășean – ediția 2022 a fost o reușită!
Statistica meciurilor de acasă este aproape similară cu cea din deplasare. Din 7 partide disputate acasă, Slatina-Timiș a înregistrat șase victorii și un eșec, are un golaveraj de 39-6. Doar trei echipe au marcat pe stadionul „Crivina” din Slatina-Timiș. CS Moldova Nouă, ACS Nera Bozovici și Minerul Dognecea.
Statistică deplasare. În deplasări, Slatina Timiș are o linie de clasament cu șase jocuri, dintre care cinci victorii și o înfrângere. În deplasare, Slatina-Timiș a pierdut doar la Magica Caransebeș, singura partidă în care slătinarii nu au reușit să înscrie. Golaverajul partidelor din deplasare este 25-9.
Pentru Slatina-Timiș au marcat în tur 13 jucători, care au în cont 64 de goluri. Magica a beneficiat și de un autogol al Slatinei-Timiș, cel al lui Ovidiu Bălan din victoria cu 1-0 de pe „Balta Sărată”. Culmea este faptul că tocmai acest autogol a unui ex-băltăreț a dus Magica Balta la momentul respectiv pe locul unu. Ovidiu Bălan și Adrian Neagu au avut o ambiție specială în acel meci derby. Au dorit să fie „nașii Profesorului”, dar au fost primiți cu „brațele deschise” și dedicații fără număr de inimoasa dar și neiertătoarea galerie alb-verde. Neagu a fost elevul lui Bica la ACS Viitorul Caransebeș, iar Ovidiu Bălan la Magica Balta…
Cel mai prolific este atacantul Lințu Gheorghe – 15 goluri și Adrian Neagu – 14 goluri.

De vorbă, cu antrenorul prof. Adrian Neagu …
Rep.: Adrian, felicitări pentru rezultatele de la Slatina-Timiș! Întocmește, te rog, o radiografie a echipei!
A.N.: Suntem o echipă omogenă, cu jucători experimentați, care au un trecut destul de bogat la nivelul ligii a IV-a. A fost un tur de campionat în care pot spune că ne-am autodespășit.
Rep.: O comparație între campionatul acesta și cel de anul trecut?!
A.N.: Este un campionat mai echilibrat. Echipele s-au întărit cu jucători valoroși. Cred că situația în clasament la primele 5 – 6 echipe se poate schimba cu ușurință, de la o etapă la alta. În acest sezon au apărut echipe noi, care au produs surprise, cum ar fi Glimboca și Dognecea.
Rep.: Care sunt atuurile echipei? Care sunt îmbunătățirile care trebuiesc făcute la echipă?
A.N.: Referitor la atuuri, pot spune că suntem un colectiv unit, majoritatea jucătorilor sunt prieteni și în afara terenului de fotbal, ne cunoaștem de foarte mult timp. Suntem ca o familie unde fiecare respectă munca celui de lângă el.
Legat de îmbunățățiri, cu siguranță există loc de mai bine, suntem în tratative cu câțiva jucători pentru returul campionatului. La programul de pregătire al echipei mai avem de lucrat și de îmbunătățit.
Rep.: Surpriza mare după meciul cu Dognecea… Pentru tine nu a fost, după ce ai spus că elevii tăi au tratat cu superficialitate meciul cu Dognecea… A rămas celebra frază, cu „s-au văzut învingători dinainte”… Ei bine, ai spus atunci că jucătorii Slatinei-Timiș au primit o lecție de viață și modestie… A mai fost apoi și ratarea nepermisă în faza semifinalei Cupei României… Ce se întâmplă cu Slatina-Timiș în momentele decisive?
A.N.: Nu s-a întâmplat nimic deosebit, la meciul din cupă. Au fost mai mulți factori care au contribuit la ratarea semifinalei. Eu zic că am avut un parcurs onorabil în acest tur de campionat. Am reușit să adunăm 33 de puncte. Important este ceea se întâmplă la final, când tragem linie. Pe parcursul unui campionat se mai întâmplă unul sau două „derapaje” chiar și atunci când nu te aștepți. Totul depinde însă de cum te prezinți la ora meciului… Și cum am mai spus depinde de mulți factori în principal legat de disponibilitatea lotului.
Rep.: Campioana Ligii a IV-a Caraș-Severin a picat la meciul de baraj L3 cu cea din Gorj! Cum comentezi?
A.N.: Cred că pentru județul Caraș-Severin este o șansă de-a promova o echipă la liga a III-a. Le țin pumnii celor care ajung la meciurile de baraj și sper să ne reprezinte cu mândrie.
Rep. Ești unul dintre punctele forte ale echipei în tridentul: Neagu – Mitru – Gheorghe Roma! Este acesta secretul performanței voastre?
A.N.: Toți sunt foarte importanti și valoroși. Ne bucurăm de sprijinul primăriei și al domnului primar. Am luat această echipă din liga a V-a și am progresat de la an la an.
Rep.: Care adversar ți-a fost greu accesibil? Care este meciul de care-ți amintești cu drag din tur?
A.N: Pentru noi majoritatea meciurilor au fost greu accesibile, dar asta este farmecul fotbalului. Asta ne întărește și ne ține concentrați, respectând fiecare adversar. Cred că victoria împotriva celor de la Anina, unde a fost un meci pe contre, cu răsturnări ale scorului, pot spune că este o amintire la care mă gândesc cu drag.
Rep.: Se poate spune că aveți obiectiv ferm, promovarea în liga a treia?
A.N.: Putem spune ferm că avem obiectiv clasarea în primele 3 locuri. După turul campionatului suntem în grafic.

Lasă un răspuns