Marcel Vela – PNL a scris istoria României moderne!

Marcel Vela – PNL a scris istoria României moderne!

Marcel Vela – PNL a scris istoria României moderne!

Președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, lider liberal din 1990 transmite un mesaj la aniversarea celor 148 de ani de istorie liberală!

#PNL #148Ani #IstorieVie
„Adevărata democraţie înseamnă cârmuirea poporului prin sine însuşi. Căutaţi şi îndemnul şi puterea de a înfăptui în voi, şi numai în voi înşivă! Sunteţi, domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său, şi care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiţi cât de modeşti pentru persoana dvs., nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi”, era legământul de credință al celui ce-a fost Premierul Marii Uniri, Ion.I.C. Brătianu.
Astăzi, la aniversarea celor 148 de ani ai partidului căruia i-am scris și eu partea mea de poveste, consider că îndemnul seniorului liberal este mai actual ca oricând, pentru mine și pentru camarazii mei.
Încrederea se câștigă cu greu și se pierde foarte ușor, dar în politică este o datorie de onoare de a rămâne fideli principiilor care au călăuzit un secol și jumătate ideologia celui mai titrat partid din România care s-a fondat official la 24 mai 1875, când un grup de liberali, printre care Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu, Tache Anastasiu, au pus bazele formațiunii politice care avea să marcheze istoria României moderne.

Citește și:  Senatorul Marcel Vela și deputatul Dumitru Rujan au devenit gazde pentru 27 de elevi de la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș
Originile mișcării liberale trebuie însă căutate cu mult mai devreme, în perioada pașoptistă, momentul 1875 constituind doar instituționalizarea și coagularea unor grupări care existau deja pe scena politică. După 1866 liberalii au jucat practic rolul principal în procesul de modernizare a României.
De peste un secol, PNL a contat pe Oameni și Oamenii au contat pe PNL. Istoria a dovedit-o că împreună, am reușit pentru România.
Continuăm să contăm unii pe ceilalți, fiindcă România contează pe noi. Patriotismul este atunci când dragostea pentru proprii tăi oameni capătă întâietate; naţionalismul, atunci când ura faţă de alţi oameni decât ai tăi ajunge pe primul loc.
Cu credință și dragoste pentru tot ce înseamnă sufletul românesc,ca președinte al PNL Caraș-Severin transmit colegilor mei, conjudețenilor noștri și tuturor românilor gândurile cele mai frumoase în virtutea celui mai profund angajament că povestea PNL va merge mai departe cu credința că „Oricare ar fi vicisitudinile zilelor şi anilor, oricare ar fi durata lor, vine ora răsplatei”, iar PNL nu lasă pe nimeni în urmă!
La mulți ani, PNL! La mulți ani, dragi camarazi!
Senator Ion Marcel Vela,
Președinte PNL Caraș-Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *