Abaterile de la normele protejare anticovid costă scump! 355 de amenzi în valoare de 53.100 de lei, în weekend!

Abaterile de la normele protejare anticovid costă scump! 355 de amenzi în valoare de 53.100 de lei, în weekend!

                  ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului,  poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 3 zile, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 
La activităţile de verificare au participat aproape 400 de efective.

Astfel, au fost verificate 164 de societăți comerciale, precum şi 376 de mijloace de transport, dintre care 123 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 2.200 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 355 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 53.100 de lei.

Dintre acestea, cele mai multe – 265 de sancțiuni, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.


Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să respecte interdicția cu privire la organizarea de evenimente private și să nu se expună la riscuri.

„Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. 

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege. Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei”, a precizat inspector principal de poliție Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns