Cristian Gâfu: „Doresc tuturor cetățenilor din Caraș-Severin o sărbătoare liniștită de Sfântul Dumitru, alături de familie și de prieteni”

Cristian Gâfu: „Doresc tuturor cetățenilor din Caraș-Severin o sărbătoare liniștită de Sfântul Dumitru, alături de familie și de prieteni”

Astăzi, 26 octombrie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru sau Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, care  a fost un martir creștin, sfânt militar din veacul al III-lea care a trăit în vremea împăraților Maximian și Dioclețian în cetatea Tesalonic. A fost martirizat în jurul anului 306.

 

Cu această ocazie a sfintei sărbători creștine, Cristian Gâfu, prefectului județului Caraș-Severin, a transmis un mesaj pentru credincioșii ortodocși ai județului care astăzi îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru. 

”Astăzi evocăm martiriul Sfântului Dumitru Izvorâtorul de Mir, care și-a sacrificat viața pentru credința în Cristos.
În aceste vremuri tulburi, sufletele noastre au nevoie de astfel de exemple, care să ne întărească credința în Dumnezeu și să ne facă să fim mai buni cu semenii noștri.
Trăim într-o perioadă în care egoismul trebuie să dispară, iar conduita noastră trebuie să reflecte faptul că ne pasă de cei din jurul nostru. Doar cu bunătate și înțelegere vom reuși să depășim aceste timpuri de criză și să revenim la o viață normală.
Doresc tuturor cetățenilor din Caraș-Severin o sărbătoare liniștită, alături de familie și de prieteni, iar celor care astăzi sărbătoresc onomastica, va doresc un călduros ”La mulți ani!” și sa vă dea Dumnezeu sănătate, liniște și pace.” – Cristian Gâfu, prefectului județului Caraș-Severin.

Lasă un răspuns