325 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în decurs de trei zile

325  de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în decurs de trei zile

325 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în decurs de trei zile. În perioada 17-19 noiembrie, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300 de sancțiuni contravenționale participanților la trafic ce au încălcat normele rutiere în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute 19 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare. 
Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 325 de sancțiuni contravenționale, dintre care 101 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 
De asemenea, 24 de pietoni și 22 de bicicliști care au încălcat normele rutiere, au fost sancționați cu amendă sau avertisment. 
9 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 6 care au depășit viteza legală cu peste 50 km/h, respectiv peste 70 km/h, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 
Totodată, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier.
*Exemple:* 
În noaptea de 18 spre 19 noiembrie, la ora 01.00, polițiști de la Secția 8 Poliție Rurală Oravița au oprit pentru control, pe DJ 573A, în comuna Vrani, o autoutilitară condusă de un bărbat de 35 de ani, din localitate, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Citește și: TRAGIC! Doi pasageri ai unui autoturism și-au pierdut viața după o coliziune cu un autocar!
Totodată, plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoutilitarei figurau atribuite unui alt autoturism, autoutilitara în cauză nefiind înmatriculată în circulație. 
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare și continuă cercetările. 
Polițiștii continuă acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *