Montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an

Montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an

Montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an. PNL a depus azi, la Senat, un proiect de lege prin care montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an, până la 31 decembrie 2024.

Inițiatorii liberali vor compensarea costului achiziției și montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuință. Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire. Acest ajutor va putea fi folosit și pentru plata sumei care depășește subvenția de 750 lei din costul repartitoarelor.
Citește și: Toate proprietățile din România vor fi cadastrate gratuit pentru cetățeni, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară
Proiectul legislativ este inițiat de ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja. Alături de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veștea și de alți parlamentari. Mai semnează președintele Comisiei de Energie din Senat și cel al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *