15.000 de euro pentru emiterea frauduloasă a două permise auto! Polițist arestat preventiv pentru trafic de influență! 

15.000 de euro pentru emiterea frauduloasă a două permise auto! Polițist arestat preventiv pentru trafic de influență! 

15.000 de euro pentru emiterea frauduloasă a două permise auto! Polițist arestat preventiv pentru trafic de influență! 

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 328/VIII/3 din 16 martie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului POPESCU VICTOR-DANIEL. La data faptei acesta deținea funcția de agent de poliție judiciară în cadrul Direcției Generale de Politie a Municipiului București (D.G.P.M.B.) – Secția 21. Inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
La data de 14 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcționari publici, însărcinați cu eliberarea permiselor de conducere. Cu această ocazie a promis că îi va determina pe funcționarii publici să faciliteze obținerea în mod fraudulos, pentru martor și fratele ei, a permiselor auto.

15.000 de euro

În contextul menționat mai sus, în data de 15 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel ar fi primit de la persoana respectivă suma 10.000 euro. Această sumă reprezenta o primă tranșa din suma pretinsă inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Citește și: „Bombardierii” au fost în desant la Caransebeș. Au fost arestați pe loc!
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.” – BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE al Direcției Naționale Anticorupție.

Lasă un răspuns