România a trecut la ora de vară

România a trecut la ora de vară

România a trecut la ora de vară.

Trecerea la ora de vară 2023 a avut loc în această noapte de martie, când se schimbă ora în România. Ceasurile s-au dat înainte cu o oră.
În noaptea de sâmbătă, 25 martie, spre duminică, 26 martie, România a trecut la ora de vară 2023. Ora 03:00 devine ora 04:00. Sfânta zi de duminică a devenit mai scurtă cu o oră.
Schimbarea orei se face de două ori pe an, în lunile Martie și Octombrie. In luna Martie, atunci când se trece la ora de vara. Ceasul se dă cu o oră înainte. În luna octombrie se revine la ora de toamnă. Ceasul este dat cu o oră în urmă.
DTS (Daylight Saving Time) sau ora de vară, a apărut din necesitatea omenirii de a se bucura mai mult de lumină și căldura pe care le dădea soarele vara. Dând ceasul cu o oră inainte in martie, omenirea se bucură de mai multă lumină pentru activitășile curente și recreative. 1932 este anul in care, in Romania, ora de vară a fost introdusa prima oară. 
Citește și: România trece la ora de vară 2022. În noaptea de sâmbătă spre duminică ceasul se dă înainte
Primele date legate de aceasta schimbare de ora își au originea in 1784, cand Benjamin Franklin a propus o astfel de modificare. In 1907, și în următorii ani Willian Willett a propus Parlamentului trecerea la ora de vara pentru ca toți oamenii sa beneficieze cat mai mult de ce oferea soarele dar încercarea lui a rămas fără success. In Statele Unite ale Americii, devine o practica standardizata de către Congres abia in anul 1966.

Foto articol: https://www.newmoney.ro/

Lasă un răspuns