10 cetățeni străini, opriţi în tentativă de trecere ilegală la granița cu Ungaria

10 cetățeni străini, opriţi în tentativă de trecere ilegală la granița cu Ungaria

10 cetățeni străini, opriţi în tentativă de trecere ilegală.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat în data de 30 martie 2023, patru cetăţeni din Maroc, toți intrați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Cu o zi înainte, polițiștii au depistat alți șase cetățeni din India, Nepal și Pakistan în tentativă de trecere ilegală a frontierei.
În data de 30 martie 2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. În urma misiunii, au depistat, la ora 21.40, la aproximativ 50 metri de frontieră, patru cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Ungaria.
Citește și: Au vrut să ajungă (ilegal) în … Europa! I-au oprit polițiștii de frontieră de la Socol!
Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Maroc, toți intrați legal pe teritoriul României.
Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei.
Tot în Sectorul Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, polițiștii au depistat cu o zi înainte, în data de 29 martie 2023, la aproximativ 500 metri de frontiera cu Ungaria, șase cetățeni străini din India, Nepal și Pakistan. Aceștia aveau vârste cuprinse între 20 și 37 de ani și au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.” – purtător de cuvânt al ITPF Timișoara, comisar de poliție Petre- Ionuț Nicola.

Lasă un răspuns