Asigurații la Euroins pot primi banii înapoi

Asigurații la Euroins pot primi banii înapoi

Asigurații la Euroins pot primi banii înapoi. Companiei de asigurări Euroins i-a fost retrasă recent autorizația de funcționare, administrator interimar al acesteia fiind numit Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA). Chiar dacă, pentru moment, polițele RCA încheiate la Euroins rămân valabile, cei asigurați acolo pot renunța la ele și pot încheia unele noi la alt asigurător. În acest caz, cei asigurați la Euroins trebuie să știe că pot recupera banii pe restul perioadei de valabilitate rămase a poliței RCA.

În contextul retragerii recente a autorizației de funcționare a Euroins, FGA a fost numit administrator interimar al acestui asigurător, polițele emise de compania de asigurări rămânând valabile, de principiu, până la expirare.
Totuși, dacă deținătorul unei asigurări la Euroins dorește, poate încheia o nouă poliță RCA la o altă firmă de asigurări. În acest caz, poate denunța polița de asigurare încheiată la firma care nu mai dreptul să funcționeze.
Prin denunțarea unui contract de asigurare, asigurații pot primi banii pe perioada de valabilitate rămasă a respectivei polițe RCA. Mai exact, dacă, să zicem, se renunță la o asigurare ce mai este valabilă până în iunie, deținătorul acesteia are dreptul să primească banii înapoi pentru perioada rămasă până atunci, de principiu, pentru trei luni.
Acest lucru este subliniat și pe site-ul Euroins“Asigurații au dreptul de a recupera primele de asigurare, achitate în cadrul contractelor, pentru perioada în care riscul nu a fost acoperit de Euroins Romania S.A., ca urmare a încetării contractelor de asigurare”.

Citește și: Atenție șoferi! Toate asigurările rca emise la City Insurance vor expira în curând

Pentru a putea denunța o poliță încheiată la Euroins, asigurații trebuie să parcurgă următorii pași:
 1.  să trimită o notificare de reziliere la Euroins;
 2.  să trimită o cerere de restituire a primelor de asigurare la FGA.
Cererile de plată sunt înregistrate și analizate de FGA în ordinea primirii și înregistrării. De aceea, e important ca cei ce hotărăsc să renunțe la polițele RCA Euroins să depună cât mai repede cererea la FGA.
FGA este un fond special de unde își pot acoperi pagubele cei care nu o mai pot face de la un asigurător în insolvență.

Lasă un răspuns