Vin tramvaiele moderne la Reșița!

Vin tramvaiele moderne la Reșița!

Primăria Reșița a semnat Contractul de Achiziție a celor 13 tramvaie din cadrul  proiectului cu finanțare  pe fonduri europene, ”Achiziție mijloace de transport public – tramvaie 18 m, bidirecționale, Reșița”, așa cum promisese primarul Ioan Popa, în ultima conferință de presă a PNL Reșița de la începutul acestei săptămâni.

Finanțarea proiectului este făcută prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Unicul ofertant a fost firma turcească DURMAZLAR MAKINA SANAYI VETICARET A.Ș, iar contractul de achiziție dintre părți a fost semnat on-line, în după amiaza zilei de ieri. Valoarea nerambursabilă de ridică la suma de 135.362.500,00 lei, iar termenul de livrare este de 24 luni, de la data semnării.

foto: site Dumlazar
foto: web: imhd.sk

Tramvaiele ce vor veni în orașul nostru au o capacitate de transport totală de 92 locuri, din care minim 28 pe scaune fixe, cel puțin 4 locuri rezervate pentru persoanele cu mobilitate redusă sau femei însărcinate, situate în apropierea ușilor duble, un loc marcat corespunzător pentru cărucior de copii și un loc rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.” a precizat Ioan Popa pe pagina de facebook ”Deschide Reșița”.

(© Bursa Büyükşehir Belediyesi, web: imhd.sk)

Firma turceasă are un istoric în România prin colaborarea cu primăria Turda, cea a municipiului Arad și București.

Lasă un răspuns