Romeo Dunca crede în viitorul UCM Reșița!

Romeo Dunca crede în viitorul UCM Reșița!

Numele Reșiței este legat de istoria industriei româneșți, fie că a fost vorba de fabricarea de motoare diesel, navale sau hidro-agregate.

Un punct atins la conferința de presă a PNL Reșița a fost acela în care s-a vorbit despre situația firmelor TMK și în special cea de la UCM Reșița, iar Romeo Dunca, candidat la președenția Consiliului Județean Caraș-Severin a arătat că este la curent situația tradiționalei firme-brand a Reșiței.

Mai mult, când s-a invocat că uzina reșițeană nu mai are meseriașii de altădată, Dunca a punctat că are încredere în viitorul uzinei reșițene: ”Uzina reșițeană are la ora actuală 800 de angajați, iar mentenanța hidrocentralelor se va face în continuare, chiar dacă ea este făcută de către o firmă de ”afară”. De foarte multe ori s-au folosit de oameni tot de aici, de la Reșița, asta știu sigur și vorbim aici de retehnologizarea Porților de Fier, care degeaba a câștigat-o cineva de ”afară”, pentru că ei tot aici au venit și tot UCM Reșița a făcut lucrările. Prin asta, UCMR ne-a demonstrat că are capacitatea să facă asemenea lucrări și are în continuare meseriași, care participă la fenomenul constructiv, ce a avut loc cu atâția ani înainte. Acești oameni mai există, chiar dacă unii au plecat, au ieșit la pensie, sau chiar au decedat, din păcate. Sămânța tehnică există și nu cred că într-un oraș ca Reșița, dacă dorim să mai facem ceva, nu se poate face! În plus de asta, modul de lucru de astăzi, există IT-istul de astăzi, care face munca a zece meseriași din trecut. Nu mai vine nea Gheorghe să ia la strung, la un micron, ci vine copilul lui care este IT-ist performant, care știe ce face și pe care-l vânează toate multinaționalele și care face programe pentru firme din Timișoara, București, Sibiu. El este cel care poate să facă și trebuie să lăsăm ca șansa asta pentru întreprinderea strategică pentru România, să poată să existe, să devină independentă și de sine stătătoare, să o scoatem de sub plapuma multora!”    

     

One thought on “Romeo Dunca crede în viitorul UCM Reșița!

Lasă un răspuns