Un urmărit general și doi șoferi cu permise auto false „made în Ucraina” au fost depistați la graniță!

Un urmărit general și doi șoferi cu permise auto false „made în Ucraina” au fost depistați la graniță!

Un urmărit general și doi șoferi cu permise auto false ucrainene au fost depistați la graniță! Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Cenad au depistat şi predat autorităţilor competente un cetăţean român, urmărit general, care avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere.

În data de 13 martie 2023, în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră,  un cetăţean român în vârstă de 53 de ani. Acesta a călătorit ca pasager într-un autoturism înmatriculat în România.
Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figurează în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării. Semnalarea a fost introdusă de autorităţile române. Persoana în cauză este căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de 1 an pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză. Aceasta a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
Citește și: Urmărit general prins la vamă… A „fugit” de închisoarea spaniolă!
Două permise false depistate la P.T.F. Cenad
Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat un cetăţean ucrainian și un român, care au prezentat la controlul de frontieră permise de conducere ucrainiene false.
În data de 13 martie 2023, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean ucrainean în vârstă de 23 de ani. Acesta se afla la volanul unui autoturism marca Skoda, înmatriculat în Cehia.
La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor ucrainene. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui permis de conducere original. Era în fapt un fals.
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 21.00, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean român în vârstă de 32 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Austria. Și acesta pe lângă documentrele de identitate a prezentat un permis de conducere ucrainean. În urma verificărilor s-a constatat că nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui permis autentic.
„În ambele cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a precizat purtătorul de cuvânt a ITPF Timiș, subcomisar de poliţie Nicola Petre-Ionuţ.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: