Urmărit general prins la vamă… A „fugit” de închisoarea spaniolă!

Urmărit general prins la vamă… A „fugit” de închisoarea spaniolă!

Urmărit general prins la vamă… A „fugit” de arestarea din Spania! Infracțiuni în zona de responsabilitate  a I.T.P.F Timișoara în perioada 30 ianuarie -03 februarie 2023. 

*În data de 31 ianuarie 2023, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia s-a prezentat pentru controlul de frontieră, un cetățean sârb, în vârstă de 34 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Citroen înmatriculat în Serbia.
La controlul de frontieră, persoana a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Serbia.
În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cetățeanul în cauză a prezentat un permis de conducere provizoriu (Probationary driving licence) eliberat de autoritățile din Serbia. Numai că… acesta nu este valabil pe teritoriul României.
*Și în data de 01 februarie 2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița a fost o speță similară. Un cetățean din Cipru s-a prezentat pentru a efectua formalitățile la frontieră. Conducea un autoturism marca Mercedes înmatriculat în Anglia. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cetățeanul în cauză a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Cipru de Nord. Nici acest tip de permis auto nu este valabil pe teritoriul României.
În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce pe teritoriul României.
*În data de 02 martie 2023, în jurul orei 13.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița au depistat în trafic pe DJ 572, în localitatea Doclin, un vehicul care tracta o remorcă, ambele fără numere de înmatriculare.
La solicitarea polițiștilor de frontieră de a prezenta documentele, conducătorul vehiculului a declarat că nu deține permis de conducere. De fapt acest fapt a reieșit și din verificările efectuate în bazele de date.
S-au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
*La data de 03 februarie 2023, ora 06.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetățeanul sârb, V.S., în vârstă de 66 de ani. Acesta a condus un ansamblu rutier înmatriculat în Serbia, care transporta pe platforma un autoturism marca Citroen. Autoturismul era înmatriculat în Franța.
La controlul de frontieră, în urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul transportat este semnalat ca bun căutat în vederea indisponibilizării. Alerta a fost emisă de Franța la data de 29 aprilie 2022.
În consecinţă, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta-Turnu Severin, până la finalizarea cercetărilor. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.
Citește și: Urmărit general năpădit de dorul de casă
„Totodată dorim să amintim faptul că persoanele, cetățeni din statele care nu au semnat Convenția Internațională  privind circulația rutieră, încheiată la Viena în 1968, trebuie să posede permis de conducere internațional pentru a putea circula pe teritoriul României.” – subcomisar de poliție Petre-Ionuț Nicola, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.
Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Cenad au depistat şi predat autorităţilor competente un cetăţean român, căutat de autoritățile din Spania.
În data de 02 februarie 2023, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara s-a prezentat, pentru a efectua formalitățile de frontieră, un bărbat. Acesta călătorea ca pasager într-un autoturism marca Ford. Autovehicolul era înmatriculat în România.
Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării. Alerta era introdusă de autorităţile din Spania la data de 26 ianuarie 2023. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de șase ani. Bărbatul a fost condamnat pentru săvârşirea de infracțiuni contra persoanei.
Drept urmare, persoanele în cauză au fost preluate de către o echipă operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în vederea luării măsurilor legale ce se impun. 

foto: Poliția de Frontieră (arhivă)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: