Tulpina Omicron: Boala trece, semnele rămân…

Tulpina Omicron: Boala trece, semnele rămân…
Tulpina Omicron, care provoacă boala COVID-19 a fost numită „tulpină îngrijorătoare” de către Organizația Mondială a Sănătății. Această denumire se datorează faptului că specialiștii au descoperit că tulpina omicron a virusului covid-19 prezintă mai multe mutații care îi influențează comportamentul. Reiese evident din statistică faptul că Omicron se răspândește mult mai rapid decât tulpina Delta.

S-au raportat dublări ale numărului de cazuri  două-trei zile, comparativ cu tulpina delta. Noua mutație a SARS-CoV-2 poate provoca tuse, febră, pierderea gustului și a mirosului. Specificul acestei noi tulpini a coronavirusului este că prezintă două semne neobișnuite. Acelea care extrem de des persistă la o persoană după infecție. Este vorba de dureri de spate și amețeli.

Specialiștii în domeniu au enumerat simptomele neobișnuite ale tulpinii Omicron de coronavirus, pe baza datelor din aplicația ZOE COVID Study pentru monitorizarea semnelor de infecție. Ei atribuie contagiozitatea crescută a Omicron faptului că această tulpină nu reacționează la anticorpii dezvoltați în urma vaccinării sau a infecției cu alte tulpini. Mai mult, s-a descoperit și o variantă Omicron 2 a tulpinii de covid-19. Ea este mai contagioasă, dar nu dă reinfecţii dacă ai fost infectat cu Omicron 1. Este una dintre concluziile de la finalul ultimei întâlniri a grupului tehnic consultativ al OMS privind evoluţia virusului SARS-CoV-2.

Tulpina Omicron

Cotidianul britanic Daily Express a enumerat și opiniile câtorva specialiști pe seama concluziilor constatate pe pacienți. Disconfortul în partea inferioară a spatelui apare mult mai frecvent la pacienții cu „omicron” și provoacă mai multă suferință decât la cei cu varianta „delta” este opinia medicului Ann Mary.

Citește și: Simptome diferite în varianta Omicron

Vaccinurile s-au dovedit cele mai utile în lupta cu boala

Konstantin Chumakov este virusolog și șef al Centrului pentru Rețeaua Globală de Virologie și a explicat utilitatea vaccinurilor bazate pe variante vechi ale noii infecții coronavirus în lupta împotriva tulpinii Omicron. El a prezentat și varianta evidentă că deși vaccinurile existente împotriva COVID-19 nu sunt capabile să prevină infecția cu tulpina omicronă, administrarea de seruri existente în prezent în lume este în continuare necesară. Aceasta pentru că reduce probabilitatea unor forme grave ale bolii, lucru extrem de important.

Tulpina Omicron
sursa: globalhealthchronicles

„Poate aceste tratamente nu funcționează așa cum ne-am dori. Nu ne oferă încă o imunitate absolută. Cu siguranță însă ne apără. Ne salvează de ceea ce este mai rău. Dar pentru că anticorpii nu sunt singurul mecanism de apărare, există și imunitate celulară și alte mecanisme, astfel încât aceste niveluri de apărare următoare împiedică virusul să pătrundă în plămâni și să provoace tromboză și alte lucruri neplăcute. Revaccinarea, doza de rapel, este cheia protecției tale! Nu o neglija! Dacă ai fost vaccinat de două ori, du-te și fă-ți încă o injecție”, a explicat Chumakov.

Sursa: dcbusiness.ro

Lasă un răspuns