Teste PCR false și certificat digital emis pe numele altei persoane la intrarea în țară

Teste PCR false și certificat digital emis pe numele altei persoane la intrarea în țară
Teste PCR false și certificat digital emis pe numele altei persoane au fost depistate recent în urma verificărilor făcute la punctele de trecere a frontierei. Poliția de frontieră avertizează cetățenii români care doresc să intre în țară să respecte prevederile legale privind și documentele adiacente care trebuie prezentate autorităților. Este vorba de certificatul verde digital sau teste PCR. În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Bucureşti au depistat trei cetăţeni români care au prezentat două teste PCR false şi un certificat digital emis pe numele altei persoane.

În data de 20.12.2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Bucureşti, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cu o cursa din direcţia Amsterdam, un cetăţean român în vârstă de 31 ani. Bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentul de călătorie, un certificat digital cu cod QR. Acesta atesta vaccinarea împotriva virusului SARS Cov-2, în vederea exceptării de la măsura carantinării, conform prevederilor legale în vigoare. Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că certificatul digital prezentat este emis pe un alt nume şi nu îi aparţine persoanei care s-a prezentat la control. Bărbatul a recunosc că certificatul aparţine tatălui acestuia.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, urmând ca la final să fie luate măsurile legale care se impun”, au transmis reprezentanții poliției de frontieră printr-un comunicat de presă.

Citește și:Sirienii vor (ilegal) în Europa! Poliția de Frontieră nu-i lasă!

În aceeaşi zi, doi cetăţeni români, în vârstă de 32, respectiv 33 de ani, sosiţi cu o cursa din direcţia Liverpool, Marea Britanie, au prezentat autorităţilor sanitare teste PCR pentru detecţia virusului SARS Cov-2, cu rezultat negativ. Ca urmare a faptului că au fost identificate neconcordanţe între data efectuării testelor şi data respectiv ora aterizării aeronavei în România, s-au efectuat verificări suplimentare. Cu această  ocazie s-a stabilit că cele două teste PCR sunt false. În cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals informatic. La  finalul cercetărilor urmează să fie luate măsuri conform prevederilor legale în vigoare.

Lasă un răspuns