Teste Covid-19 la Spitalul Municipal din Caransebeș!

Teste Covid-19 la Spitalul Municipal din Caransebeș!

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș va primi, cu împrumut, un aparat RT PCR, astfel că, de acum, pacienții suspecți de coronavirus pot afla mai repede rezultatul testelor.

Începând cu această săptămână, spitalul din Caransebeș va putea face teste pentru diagnosticul specific de COVID-19. Aparatul va ajunge la Caransebeș cu ajutorul unui medic specialist din Timișoara, care va împrumuta aparatul Real Time PCR (RT-PCR) pe perioada pandemiei.


„Nu putem folosi aparatul pe care-l avem și cu ajutorul unei doamne doctor din Timișoara o să primim un aparat PCR la sfârșitul acestei săptămâni și vom achiziționa și teste și am primit și o finanțare de 200.000 de lei de la Ministerul Sănătății pe programul acesta național de COVID-19 pentru testare, echivalentul a 1.000 de teste și vom putea face și la noi în spital test COVID-19. Avem și echipă de medici de laborator care vor fi instruiți cum să lucreze pe acest aparat. Până acum era foarte greu pentru că toate probele se duceau la Reșița și Spitalul era sufocat.”, ne-a declarat managerul Spitalului, Valentina David.

Managerul unității medicale spune că în acest fel se va ușura și activitatea cadrelor medicale din Spital, deoarece rezultatele vor veni în aceeași zi și pacienții pot fi grupați mai ușor pentru a elibera saloanele.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns