Strategia de vaccinare anti-Covid-19 se schimbă radical!

Strategia de vaccinare anti-Covid-19 se schimbă radical!
Coordonatorul Campaniei de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre includerea vaccinării anti-Covid-19 în Programul național de vaccinare pentru grupele la risc, asemeni vaccinului antigripal.

De asemenea, medicul susține că rata de vaccinare a scăzut foarte mult, motiv pentru care, activitatea multor centre de vaccinare este infimă. Astfel, Valeriu Gheorghiță subliniază nevoia unei schimbări a strategiei de vaccinare, dezvăluind cum va avea loc în viitorul apropiat.
„Este important ca în perioada următoare să regândim strategia de vaccinare, în ideea în care vaccinarea COVID-19 să fie inclusă în Programul național de vaccinare ca vaccin opțional, în mod deosebit pentru grupele la risc, după modelul vaccinării antigripale.

Practic, demersul propriu-zis și procesul de vaccinare să fie operaționalizat, probabil, în lunile următoare, în integralitatea lui, în rețeaua cabinetelor de medicină de familie, așa cum se întâmplă cu celelalte programe de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citește și :Studiu CNCAV: Eficiența vaccinurilor împotriva Covid-19! Vaccinare reduce cu peste 20% riscul de deces!

Vaccinare la medicii de familie !
Coordonatorul Campaniei de Vaccinare a explicat că, în ultimele două săptămâni, cel puțin o treime din cabinetele destinate imunizării anti-Covid-19 au o activitate redusă, cu sub 10 vaccinări pe zi.

„Practic, vorbim de centre de vaccinare care au o activitate foarte redusă. Ce e drept, cea mai mare parte a acestor centre la care fac referire au un program redus sau funcționează doar câteva zile pe săptămână și nu merg după un program de 12 ore. Am demarat un proces de evaluare a eficienței acestor centre de vaccinare.

În perioada următoare ne dorim să reorganizăm funcționarea acestor centre în sensul în care, cele care nu mai au o adresabilitatea suficientă și unde nivelul de cheltuieli depășeşte cu mult ceea ce pot să ofere ca servicii de vaccinare în acest moment ,probabil să fie vor fi închise temporar sau definitiv, în funcție de activitatea pe care o vom evalua județ de județ, sau o parte dintre ele vor fi organizate în centre de testare pentru pacienți”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

 

Lasă un răspuns