Stație nouă de epurare la Herculane!

Stație nouă de epurare la Herculane!

O altă investiție a fost finalizată la nivelul orașului  Băile Herculane, un alt proiect cu co-finanțare și anume stația de epurare, o investiție făcută pe fonduri europene de mediu și a cărei valoare inițială a fost de 8.000.000 lei.
Noua stație de epurare a apei menajere se întinde pe o suprafață de 4.800 de metri pătrați din domeniul public al orașului Băile Herculane.

Primarul orașului, Cristian Miclău ne-a declarat: ”Este cea mai importantă investiție implementată la nivelul orașului…. Este importantă pentru noi, fără această stație de epurare, practic orașul nu mai putea funcționa. Este o stație modernă, automatizată și care respectă toate măsurile de mediu. Prin realizarea acestei stații s-au creat noi locuri de muncă și personalul va lucra în condiții de maximă siguranță și sănătate. Fluxul tehnologic este unul complex, practic în termeni simpli, intră apa murdară din canalizare și după mai multe etape, iese apa foarte curată. În acest fel, se vor evita mirosurile și problemele cauzate de vechea stație.

Mai mult, este încă un avantaj pentru viitori investitori, care au în momentul de față toată infrastructura de apă și canal reabilitată … însoțită bineînțeles de o infrastructură rutieră reabilitată integral. Suntem mândri că putem să mai punem o piatră mare la imaginea nouă a stațiunii Băile Herculane. Și să nu uităm, în perioada imediat următoare, se va finaliza și noua uzină de apă a stațiunii, la care în momentul de față se lucrează pe fonduri europene. Va fi cea mai modernă uzină de apă din zonă, care va deservi tuturor locuitorilor și turiștilor.”
Inaugurarea noului obiectiv, va avea loc, vineri, 26 iunie 2020, la ora 13.00.

Lasă un răspuns